יהלומן נעצר היום (חמישי) ושוחרר בערבות בחשד שהבריח יהלומים בשווי מאות מיליוני שקלים לחו"ל, תוך הגשת מסמכים כוזבים למכס.
בנוסף, עולה החשד כי לא דיווח על הכנסותיו מההברחות למס הכנסה ובכך גרע מקופת המדינה עשרות מיליוני שקלים במסים.
שלשום הבחינו עובדי חברת שילוח בחבילה חשודה שמוענה לברזיל, שהוצהר עליה כי היא מכילה מסמכים בלבד. החבילה הועברה ליחידת בקרת היבוא של מכס נתב"ג, בה בבדיקה ידנית נתגלו יהלומים מלוטשים יחד עם תעודת הערכה המעידות על איכות היהלומים, גודלם ומשקלם וכן מחירם: כ-33,000 דולר.
מבדיקה נתגלה ששולח החבילה, תושב רמת-גן בן 39, שלח כמעט 500 משלוחים קודמים בשלוש השנים האחרונות ללקוחות ברחבי העולם, שהוצהרו כמכילים מסמכים בלבד.
אתמול הוא זומן לחקירה, במהלכה הודה כי 477 מהמשלוחים האלו הכילו יהלומים ולא מסמכים וטען כי ביקש לחסוך את דמי השליחות של חברות בלדרות מאובטחת, אך גם במטרה לסייע ללקוחותיו להימנע מתשלומי מכס. בפועל, החשוד לא הצהיר על משלוחי היהלומים למפקח על היהלומים בבורסה ועל כן, התעורר החשד כי הוא כלל לא דיווח לרשות המסים על הכנסותיו ממכירות אלו, המוערכות בעשרות מיליוני שקלים ועל כן, התיק הועבר גם לטיפולה של יחידת החקירות של מס הכנסה בירושלים.
יחד עמו נעצר תושב בית שמש, הסוחר ביהלומים באמצעות האינטרנט, בחשד שמכר יהלומים ברחבי העולם בלפחות 110 משלוחים דומים באותה השיטה. הוא סיפר בחקירתו כי רכש יהלומים מהחשוד הראשון ומכר אותם ללקוחות אחרים בחו"ל באמצעות חשבון הייצוא של כהן וכי בהמלצתו, רשם גם הוא על החבילות כי הן מכילות מסמכים בלבד, זאת במטרה להתחמק מתשלומי מסים.
השניים, כאמור, הובאו היום בפני בית משפט השלום ברמלה, שם השופט זכריה ימיני אישר את שחרורו בערבות של הראשון תמורת הפקדת 120,000 שקל במזומן וערבויות מסוגים שונים בגובה רבע מיליון שקל ואת שחרורו בערבות של השני תמורת הפקדת 30,000 שקלבמזומן ו-15,000 שקל בערבויות, כמו גם הפקדת דרכונם.