מזכ"ל ה-OECD, אנחל גוריה, הגיש היום (ראשון) לשר האוצר ,יאיר לפיד, את הדו"ח הדו-שנתי על כלכלת ישראל. 

הדו"ח קובע כי הצמיחה בישראל חזקה, האבטלה נמוכה ומגזר ההיי-טק ממשיך לזכות ליוקרה בינלאומית. עוד עולה מהדו"ח כי מערכת הבריאות תרמה לתוחלת חיים גבוהה ומרשימה, אך כיום היא ניצבת בפני אתגרים.

עם זאת צויין כי רמת החיים הממוצעת נמוכה ביחס למדינות ה- OECD המובילות, וקיימים אתגרים סביבתיים מתמשכים.

עוד נקבע בדו"ח כי המשק הישראלי מוסיף להפגין ביצועים טובים ממרבית המדינות החברות בארגון. רמת התחרות במשק מוסיפה להוות סוגיה מרכזית ומתבצעת חקיקה לשיפור הממשל התאגידי.

שר האוצר לפיד אמר במסיבת העיתונאים כי "החברות בארגון ה-OECD חשובה לישראל מאוד ומסייעת בהתמודדות אל מול האתגרים הכלכליים והחברתיים". לפיד הוסיף כי "ישראל תמשיך לשמור על צמיחה גבוהה ועל יציבות פיסקאלית למען אזרחי ישראל, שילוב חרדים בשוק העבודה וקידום תוכנית הדיור הלאומית, במסגרתה ייבנו 150 אלף יחידות דיור".

לפיד ציין כי "ישראל תמשיך לקדם כלכלה מבוססת חדשנות ותפעל לצמצום הפערים בחברה הישראלית".

מזכ"ל ארגון ה- OECD אמר "אני תומך במאמצי הממשלה הישראלית לעמוד ביעדי הגירעון". עוד הוסיף כי הוא תומך בשיעור אחיד למע"מ ולא בשיעור דיפרנציאלי. לישראל כלכלה חזקה שצריכה להיות הדבק שמדביק את כל חלקי החברה. הייתי שמח אם בארגון היו מדינות נוספות הדומות בהתנהלותן לישראל".

מנכ"לית האוצר, יעל אנדורן, אמרה כי "שיתוף הפעולה עם ארגון ה- OECD מניב תוצרים חיוביים לרבות הדוח הדו שנתי המציג את החוזקות של הכלכלה הישראלית ואת האתגרים הניצבים לפניה. הדו"ח מלמד כי הארגון תומך במדיניות הכלכלית מעודדת הצמיחה שמובילים משרד האוצר וקובעי המדיניות בחודשים האחרונים".

נשיא המדינה, שמעון פרס, שנפגש עם גוריה בירך אותו על העבודה המקיפה והעמוקה, "ארגון ה-OECD הוא מראה על הכלכלה הישראלית. מדינת ישראל רוחשת כבוד עצום לארגון, הן לשבחים והן להמלצות לשיפור שמפנה כלפי כלכלת ישראל. אנו עוקבים באדיקות אחר הממצאים ומודים לכם על עבודה אחראית ומקיפה".

הנשיא הוסיף ואמר: "מדינת ישראל שמחה להיות חלק מה OECD ולתרום לארגון, נמשיך ליישם את שעולה במחקרים ואנו מקווים כי השיפור יימשך גם בסקרים הבאים". בהמשך הפגישה השניים דנו במצב הכלכלי בעולם וכיווני התפתחותו, והרחבת השתתפות מדינת ישראל בארגון הOECD".