במשך עשר שנים נאלצים מתפללי מערת המכפלה, להתפלל בחורף תחת גשם זלעפות ולעיתים שלג, כשהם מתבוססים בבוץ.
נעם ארנון דובר היישוב היהודי בחברון, מסביר בראיון לערוץ 7 כי הגג מוכן, אך המדינה טוענת שמדובר ברכוש מוסלמי שאסור לבצע בו שינויים.
לדבריו, מדובר באחד המתחמים המקודשים ביותר לעם ישראל, אך מופקר כבר עשר שנים לנזקי מזג האוויר, "אנחנו מדברים בעצם על האולם המרכזי בין ציון קבר אברהם אבינו ושרה אמנו לקבר יעקב ולאה. מאז נסגר אולם יצחק לתפילות, האולם הזה הפך לבית הכנסת המרכזי של מערכת המכפלה. אין למבנה הזה גג מלבד ברזנט שחדיר לגשם, קור ושלג. באירוע של גשם המתפללים מתבוססים בבוץ".
למרות ההכרזה על מערת המכפלה כאתר לאומי, מסביר ארנון כי המדינה ממשיכה להתייחס למקום כאל רכוש מוסלמי, "קשה לתאר איך במקום שנמצא בשליטת מדינת ישראל, לא מאפשרים ליהודים להקים גג נגד גשם. יש כבר תכנית לגג, תכנית שעברה את כל מדורי התכנון המקצועיים, כל קציני המטה. גג זכוכית מיוחד שנבנה על פי הנחיות המהנדסים. הגג בנוי, מוכן וארוז, מקופל ומוכן להרכבה, אבל הממשלה לא מאפשרת להרכיב אותו".
הוא מאשים את היועצים המשפטיים של ממשלת ישראל "שהחליטו שמערת המכפלה היא רכוש מוסלמי וצריך אישור מהמוסלמים לבניית הגג, ככה זה נסחב כבר עשר שנים".
ארנון טוען שמדובר בסבל מתמשך, "יש כאן מצב מחפיר והשאלה העקרונית היא מדוע גם לאחר שהוחלט שזהו אתר מורשת יהודי, מתייחסים למקום כאל אתר מורשת מוסלמי ולא מאפשרים לנו לבנות את הגג".
ממתאם פעולות הממשלה בשטחים נמסר כי סוגיית קירוי חצר מערת המכפלה "מוכרת ומטופלת על ידי מערכת הביטחון, מדובר בסוגיה מורכבת הכוללת היבטים מדיניים, משפטיים, מקרקעיים ותכנוניים".