"פעוט המריבה", בן לאם יוצאת אתיופיה, לא יועבר לידי דודתו ובן זוגה וישאר בידי המשפחה המיועדת לאמצו, כך קבע הרכב מורחב של 7 שופטי בית המשפט העליון.
נזכיר כי מדובר בתינוק שנולד לאב לא ידוע ואם המשתייכת לעדה האתיופית אשר איננה מסוגלת לגדלו, אשר הועבר למשפחת אומנה המיועדת לאימוץ.
דודתו של הילד, קצינה בצה"ל, ביקשה לאמץ את הילד באופן שבו הקשר בינו ובין האם הביולוגית ישאר על כנו. שירותי הרווחה התנגדו לבקשה משיקולים של ראיית טובת הילד על פי דעתם.
בית המשפט למשפחה, ולאחר מכן בית המשפט המחוזי קבעו שניהם כי יש להותיר את התינוק שהפך בינתיים לפעוט, בידי המשפחה המיועדת לאימוץ. אולם בית המשפט העליון החליט ברוב דעות לשנות את ההחלטה ולהעביר את הפעוט לידי דודתו ולמעשה להשאירו בידי המשפחה הביולוגית.
בעקבות בקשה שהגישו המשפחה המיועד לאימוץ ושירותי הרווחה התקיים דיון נוסף, בסיומו דעת הרוב של המשנָה לנשיא מרים נאור והשופטים אליקים רובינשטיין, אסתר חיות, סלים ג'ובראן וניל הנדל אל מול דעתם החולקת של השופטים עשנה ארבל ויצחק עמית הייתה שיש לקבל את העתירה לדיון נוסף, ולבטל את הקביעה בערעור שהקטין יאומץ על ידי דודתו ובעלה.
בעקבות ההחלטה נוצרה מחלוקת נוספת בשאלה האם האימוץ יהיה "פתוח" או סגור". דעת הרוב היתה שהאימוץ יהיה "סגור" וכי הפעוט לא יפגוש את אמו הביולוגית עד הגיעו לבגרות.
סגנית יו"ר הכנסת, ח"כ פנינה תמנו-שטה, אמרה בעקבות ההחלטה כי "השופטים הנכבדים אמרו את דברם וקבעו שתינוק המריבה לא ישוב לחיק משפחתו הביולוגית. אני מקבלת את פסיקתם בביקורת גדולה על החלטתם לנתק ניתוק מוחלט את הילד משפחתו הביולוגית והמורחבת שנאבקה עליו בשלוש השנים האחרונות".
"לצערי הרב, פסק הדין הוא תקדים מסוכן הפוגע במעמד המשפחות הביולוגיות ואשר פוגע בהגנה שבית המשפט נדרש לתת למשפחות מוחלשות אשר זכויותיהן נשללו על ידי גורמי רווחה מלכתחילה. צר לי שבית המשפט לא הגדיל לתקן את העוול הגדול שנעשה ולא מאפשר לתינוק לגדול בחיק משפחתו, במורשתו ותרבותו. אני מתכוונת לפעול כמחוקקת כדי להגדיל את הפיקוח על הוצאת ילדים מהבית כדי למנוע פגיעה בילדים ומשפחותיהם שלא לצורך ובאופן מחפיר ובמיוחד בקרב ילדי עולים".