מחאת המסתננים
מחאת המסתנניםצילום: פלאש 90

הרב אריאל בראלי, ראש מכון 'משפט לעם' ומרבני פורום "חותם" המאגד את מכוני התורה המובילים, מתייחס היום (ה') להפגנות המסתננים ומהגרי העבודה מול הממשלה, שמלווים בארגוני שמאל אשר מממנים את פעילותם.

בתשובה לשאלה האם צריך לתת למסתננים מעמד חוקי בישראל הדגיש בראלי כי מדובר בסוגיה מורכבת. "היהדות הציבה את נושא כבוד האדם במרכז וגם לעובדי עבודה זרה גמורים יש צורך לעזור מפני דרכי שלום. אך כאן צריך לעשות הפרדה מאוד ברורה בין הפרט לכלל".

הרב בראלי הוציא לפני כשלושה שבועות נייר עמדה ולפיו מותר על פי ההלכה לכלוא את המסתננים במתקן הכליאה. "כאשר אדם פרטי נתקל בקושי או מצוקה, מפרנסים אותו גם מקופת העניים של העיר המשמשת את עניי ישראל. אך כאן  מדובר על כמויות כל כך גדולות של אנשים, שלא שייכים למרקם שלנו ומאיימים על הצביון שלנו", אמר הרב בראלי וציין כי בעיר מגוריו שדרות פתחו המסתננים כנסייה והדבר גרם לעימות עם תושבי העיר שהתנגדו לכך בתקיפות.

"בשכונות דרום תל אביב המצב קשה עוד יותר. שם זה לא רק כנסיות אלא הרבה יותר גרוע - אי אפשר להסתובב. הייתי שם בשבת האחרונה וזה עולם אחר, מדינה בתוך מדינה", סיפר הרב בראלי והדגיש כי מבחינה הלכתית על הממשלה והכנסת להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותן כדי לשמור על הצביון היהודי בארץ, "משמעות הדבר שאפשר לכלוא אותם או לגרש אותם. כפי שהתורה מצווה לצאת למלחמה על צביון הארץ צריכים לנהוג כך גם פה".

הרב בראלי הוסיף כי "כיום בשל המצב שכל התקשורת העולמית מחפשת אותנו בנרות, יש עניין להוציא את המסתננים בצורה חלקה ואף לתת להם מענק עידוד על מנת שילכו מכאן. אין מקומם בישראל כקבוצה".

לדבריו, "הדבר החמור שקרה לנתניהו בקשר למסתננים הוא מערכת המשפט, שעוקרת כל ניסיון של הממשלה לעמוד בתקיפות כנגד המסתננים. אם בג"צ טוען שמתקני הכליאה פסולים, הרי שיש פה כשל מסוים, שכן ברור שהדבר הראשון שעושים עם שוהה בלתי חוקי הוא לבודד אותו. בג"צ פוגע במדינה ובממשלה".

לסיום טען הרב בראלי כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא נוקט בכל האמצעים עומדים לרשותו, "הוא לא רוצה להצטייר כמי שנלחם בהם ולא שמענו ממנו דבר בנושא במישור הפרקטי".