הרב שלמה ריסקין, רב היישוב אפרת ונשיא מוסדות אור תורה סטון, טוען כי הדיון בגיוס הבנות לצה"ל אינו בשאלה ההלכתית, אלא בשאלה החינוכית - ערכית.
"מכל הדברים שהוצגו בפני לא מצאתי ולו דובר אחד הסותר את דברי המשנה בסוטה ואת דברי הרמב"ם בהלכות מלכים הדורשים כי כלה תצא מחדרה למלחמה, גם אם מדובר ביציאה לעורף כדי לספק את צורכי הלוחמים".
לדברי הרב ריסקין גם המתנגדים החריפים ביותר לגיוס בנות לצה"ל מאמינים כי מלחמות ישראל הן מלחמות מצווה ולא מלחמות רשות ולכן יש דרישה מהתורה לגיוס הנשים.
"מהות הדיון אינה ההליכה לצבא כשלעצמה, אלא שאלת המרות", מציין הרב ומוסיף כי "הדוברים חוזרים שוב ושוב על הטענה כי אישה נכנסת ממרות הוריה למרות בעלה, בהתעלמות מוחלטת מן החיים בעת הזו, בה נשים אינן נתונות למרות כלשהי יותר מן הגברים. ילדה אינה תחת מרות הוריה יותר מאחיה, ואישה אינה תחת מרות בעלה יותר משהוא תחת מרותה. חובתה של האישה להישאר גם בימינו בצילם של הגברים להן היא 'שייכת' הוא לא פחות ממזעזע", אומר הרב ריסקין.
הרב ריסקין, המכהן כנשיא מדרשת לינדנבאום, מודה כי הוא ער לסכנות הרוחניות במסגרת הצבאית, כמו גם לעוצמה הרוחנית ששירות צבאי נותן, הן לבנות והן לבנים. "כדי להישמר אנו ממליצים לכל בת המתגייסת, כמו לכל בן, להתכונן לשירות הצבאי ע"י לימוד תורה משמעותי, בלימוד גמרא רלוונטי, בלימוד הלכה, בהכרת החברה ותרבותה, תוך חיזוק יכולת ההתמודדות".
לדבריו, הבנות מתגייסות כגרעין ליחידות נבחרות מובחרות המתאימות עצמן לשירות בנות דתיות. "בעוד אלו צועקים ומאיימים, אנו בונים ופועלים כדי שבנותינו יזכו להכנה הטובה ביותר, ולשירות שיעצים ויחזק את רוחן ואת עולמן הפנימי , התורני והלאומי".