חבר ועדת שקד לשוויון בנטל, חבר הכנסת הרב דב ליפמן איש 'יש עתיד', מתייחס ביומן ערוץ 7 להצבעות הסיכום של הצעת החוק, הצבעות שהחלו אתמול (שני).
לדבריו התחושה באולם הדיונים היא כי נעשה מהלך היסטורי. "אנחנו מחזירים את הציבור החרדי אל החברה הישראלית, גם בשירות צבאי אזרחי וגם בשוק העבודה. זה משהו שחשוב מאוד גם לציבור החרדי וגם לחברה הישראלית".
באשר להתנגדות החרדית לחוק אומר חבר הכנסת ליפמן כי החוק נכתב תוך הידברות מתמדת עם הציבור החרדי, וכי הוא עצמו נועד רבות עם צעירים במגזר זה כמו גם עם מבוגרים יותר המביעים את רצונם להשתלב בעולם התעסוקה ולהתגייס לשירות. לטעמו ההתנגדות מתמקדת בפוליטיקאים החרדים שלדבריו "לא מפספסים הזדמנות לפספס הזדמנות. הם רוצים לשמור אותם במעגל העוני ולא להיות חלק מהחברה, אבל זה רק יחזק את עולם התורה ואת העולם החרדי כאשר יצאו ממעגל העוני אל שוק העבודה ונחזור להיות עם אחד עם גורל אחד ונשרת יחד".
עוד מדגיש חבר הכנסת ליפמן כי החוק מדבר על תהליך מדורג ובמקביל הוא עצמו שותף לפרויקט שנועד לסייע לאלפי בני המגזר החרדי להשתלב בעבודה, פרויקט לו שותפים גם בני המגזר עצמם מתוך הבנה שלא כולם מסוגלים ללמוד ולהסתופף בעולמה של תורה במשך היום כולו.
כשנשאל על סוגיית הסנקציה הפלילית שאותה צפוי החוק להטיל על בני המגזר החרדי, מציין ליפמן כי בחוק אין סעיף המגדיר סנקציה מיוחדת שתוטל על החרדים דווקא אלא מדובר בענישה התואמת את חוק שירות חובה הנוגע לכל אזרח אחר בישראל.
לדבריו רק חוק שירות המוחל על כלל האוכלוסייה יגלם בתוכו את השוויוניות שאותה מבקשת הוועדה לקדם. ליפמן סבור שדווקא סנקציה כלכלית פוגעת בשוויוניות, הן מול כלל האוכלוסייה והן בתוך המגזר החרדי עצמו שכן בעלי אמצעים ישלמו את הסכום ובכך יאפשרו פטור מגיוס וחסרי אמצעים לא יוכלו לנהוג כך ויגויסו. התוצאה המתבקשת ממציאות שכזו היא חוסר שוויוניות.
ליפמן נשאל אם הסנקציה הפלילית אינה סותרת את החתימה שחתמה מפלגתו בהסכם הקואליציוני, חתימה ולפיה לא יוטלו סנקציות פליליות נגד חרדים שלא יגויסו. לדבריו אמנם הייתה חתימה כזו אך בוועדת פרי התברר כי סעיף זה מנוגד לעקרון השוויוניות ולא יעמוד במבחן בג"ץ ועל כן הוחלט לתמוך בהשוואת היחס למתגייסים החרדים לאלה של כלל הציבור.