האפשרות לעשות את בחינת הפסיכומטרי במהלך לימודי התיכון, מעלה התלבטות בקרב בני הנוער, האם זה יפגע בבגרויות ובחיי החברה או האם זה יקדם אותם יותר מהר למטרה ודווקא יתאים לשלב הזה בחיים, בו גם ככה לומדים למבחנים רבים ונמצאים באווירת לימודים. לקראת הרישום ללימודי פסיכומטרי, שאלנו שניים שעשו את זה מה הם חושבים, האם בדיעבד זה מומלץ או שעדיף לוותר.
"אני ניגשתי לפסיכומטרי בלי שעשיתי קורס והיה דווקא נחמד", מספר אייל דיין מפתח תקווה. "קנית ספר וכרטיסיות של מילים ופשוט ישבתי כל יום חמש עד שש שעות ולמדתי. עשיתי הרבה תרגילים, סימולציות וזה דורש משמעת עצמית. נהניתי מאוד מצורת החשיבה ששונה ממה שנדרש בבגרות, אבל אני מניח שיכול להיות שלא כל אחד יכול להתחבר לזה ולהנות מזה".
לדבריו, "הציון היה מספק אבל המילולי והכמותי די פיצו על האנגלית שלי. הבנתי שזה לא מספיק לתרגל באנגלית, צריך גם לקרוא ספרים, לראות סרטים, לשמוע שירים כדי שהשפה תהיה ממש זורמת. זו הסיבה, שיותר מאוחר עשיתי פסיכומטרי פעם נוספת. בעיקרון יש בשמינית הרבה זמן מבוזבז ואפשר ללמוד חודש אינטנסיבי ולגשת למועד אפריל, זה מה שאני שעשיתי, מפסידים ככה קצת חיי חברה אבל מי שמרגיש שזה שווה ושהוא מסוגל - שילך על זה, למה לא? כמובן שיש עוד הסתכלות, שהחיים לא יברחו לשום מקום, ויכול להיות שאדם שייגש למבחן בנקודת זמן בוגרת יותר, יוכל להוציא ציון יותר גבוה, אפילו סתם בגלל שהאנגלית שלו השתפרה עם הזמן. ככה שההמלצה הכללית שלי, היא שכל אחד יעשה מה שהכי מתאים לו".
"הפסיכומטרי מומלץ כל עוד זה לא בא על חשבון הבגרויות", אומרת אלינור. "זה יכול לחסוך שנה וזה ניצול טוב של הזמן, החיסרון העיקרי שבדרך כלל אתה עוד לא יודע מה אתה רוצה ללמוד והיעד לא ברור".