לפני כ-4 שנים נרקם הקשר הראשון בין אולפנת בנ"ע "סגולה" לבין הרשות לפיתוח אמצעי לחימה - רפא"ל, והוחלט על השתתפות האולפנה בתכנית במו"ט (בנות מדע וטכנולוגיה) בהובלתה של ד"ר תמי ירום.
מטרת התכנית היא לחשוף את התלמידות לעולם של טכנולוגיות עתירות ידע ולהשתלבות נשים בתוכו.
במסגרת התכנית מבקרות התלמידות במכון ומקבלות הצצה לחלק מהתחומים בהם עוסקת רפא"ל ובכלל זה לטכנולוגיות מזעור, חומרי נפץ, סוללות וחלל. התלמידות שומעות הרצאות מרתקות ומבקרות במעבדות ובמחלקות ייצור הממחישות את נושאי ההרצאות.
בנוסף לכך, התלמידות שומעות מהנשים העובדות ברפא"ל כיצד בחרו דווקא במקצוע בו הן עוסקות, כיצד הן משלבות חיי משפחה והורות עם עבודה שנחשבת כפופולרית יותר בקרב גברים ובעיקר בתפקידי מפתח. באולפנה אומרים כי המפגש עם נשים "מובילות קידמה" הוא חשוב ומשמעותי להבנת מגוון האפשרויות העומדות בפני כל אחת וההבנה כי השמיים הם הגבול.
הבנות מתקבלות ברפא"ל ע"י צוות של מהנדסות והנדסאיות מוכשר, חם ולבבי והאווירה מעשירה, מלמדת ונעימה. התלמידות זוכות להכיר נשים מעולם המדע והטכנולוגיה שיש לו תרומה עצומה לביטחון המדינה ואילו המהנדסות זוכות להכיר מקרוב את בנות האולפנה, המגיעות עם מטען ערכי, דתי ואמוני וזוכות להערכה רבה מצד נשות הצוות.
במהלך השנים העמיק שיתוף הפעולה של רפא"ל עם האולפנה. בשנה שעברה התרחבה התכנית ומלבד קבוצת התלמידות במסלול מדעי נפתחה קבוצה של תלמידות במסלול שאינו מדעי שגם הן זוכות לביקורים המרתקים הללו עם תכנים המותאמים להן.
הקשר הזה הוליד יוזמות נוספת ומיוחדות:
פרויקט חונכות
חלק מנשות צוות תכנית במו"ט ומתנדבים נוספים מרפא"ל, חונכים תלמידות עולות מהאולפנה המשולבות בכיתות רגילות. אחת לשבוע מתקיים מפגש שבו לומדים בעיקר מתמטיקה, מדעים ואנגלית, משוחחים ומעמיקים את הקשר עם התלמידות. זו השנה השלישית שבה מלווים המתנדבים את קבוצת התלמידות מאז שהיו בכיתה ט'. את תכנית המתנדבים מובילה מירי שחייני.
קמחא דפסחא
האולפנה מקיימת שנים רבות מסורת של קמחא דפסחא. לקראת חג הפסח מחולקות חבילות מזון ע"י אריה גחלת מנהל הפנימיה. אגף הרווחה ברפא"ל בראשות יוסי לוי הצטרף ליוזמה ובשנתיים האחרונות סייע במבצע ביד נדיבה.
בהנהלת האולפנה אומרים כי הביקורים ברפא"ל פותחים בפני התלמידות דלת לעולם שלא הכירו קודם ובכלל זה להתנהגות של חומרים והתאמתם לתעשיה, לפיתוחים מיוחדים שנועדו לשימוש צבאי אך הושאלו גם לצרכים אזרחיים אחרים שאנחנו משתמשים בהם כיום, למורכבות של תהליכים שלעתים לוקח שנים כדי להגיע לתוצר סופי מוצלח וליכולת להיות בעל אורך רוח וסבלנות עד לקבלת התוצר המוגמר.
יחד עם זאת הדבר יוצר סקרנות אצל התלמידות, ומעורר מחשבה לגבי בחירת מגמה בכיתה י' ומחשבות על בחירת עיסוק עתידי בחיים. בנוסף לכך המפגש דווקא עם מהנדסות שחלקן דתיות וחלקן אמהות לילדים מבהיר שניתן לשלב חיי משפחה עם עיסוק בתחומים טכנולוגיים - מדעיים ואפילו בתפקידי מפתח.
מימד נוסף שבא לידי ביטוי הוא המפגש עם חומר אנושי שיש לו השפעה רבה על התפתחות טכנולוגית שמיועדת להגנה על בטחון המדינה יחד עם צניעות ומפגש בלתי אמצעי עם התלמידות שמאפשר שיחה בגובה העיניים.
מנהלת האולפנה רוחמה חזות שנכנסה לתפקידה לפני כשנה וחצי מסכמת בהזדמנות זאת את הזמן שחלף מאז. "נכנסתי לפני שנה וחצי לניהול באולפנת בנ"ע סגולה. אולפנה עם עבר עשיר ומלא, עם בוגרות נפלאות הנמצאות במקומות ובתפקידים מרכזיים בחברה הישראלית. יש כאן צוות עם עוצמה גדולה ותלמידות מדהימות. אני גאה להיות חלק ממפעל חינוכי אדיר זה של תורה, חסד, ואהבת ישראל. למותר לציין לימודים ברמה גבוהה. אני מתפללת בכל יום להיות ראויה לתפקיד זה".