בראיון ליומן ערוץ 7 מתייחס פרופ' רותם קובנר, איש אוניברסיטת חיפה ומומחה לתרבות יפן, לאירוע החמור בו הושחתו 265 עותקים של הספר 'יומנה של אנה פרנק' בספריות ביפן.
פרופ' קובנר מדגיש כבר בראשית דבריו כי מהנתונים הנאספים כעת לא ניתן לערוך הכללה ולקבוע שמדובר בראשיתו של גל אנטישמי שכן ביפן אירועים שכאלה נדירים ביותר.
בהקשר זה הוא מזכיר כי במדינה הענקית היו עד כה רק שני גלי פעולות אנטי יהודיות, האחת בתקופת מלחמת העולם השנייה והאחרת במחצית השנייה של שנות השמונים ומעבר לכך שמר הציבור היפני על התעניינות בעם היהודי אך לא ביטא כל תוקפנות כלפיו.
באשר למתקפות שאפיינו את ימי מלחמת העולם השנייה מציין פרופ' קובנר כי מדובר היה במתקפות שבאו לידי ביטוי בספרים ובמאמרים עיתונאיים ולא במתקפות פיזיות. זאת בעיקר משום שכלל לא הייתה אז קהילה יהודית ביפן ועיקרה של המתקפה נבע מרצון לפגוע בדמון בלתי נראה ובלתי מוכר שבעולם סופר אודותיו כמי ששולט בעולם ומתוך כך פוגע גם ביפן עצמה.
כיום יש ביפן כאלף יהודים בסך הכול, מספר פרופ' קובנר ,המוסיף ומציין כי מדובר באנשי עסקים יהודים אמריקאים שאין כמעט יכולת להבחין בינם לבין זרים אחרים.
לטעמו, השחתת הספרים בוצעה על ידי גורמים אנטי יהודיים ואין מדובר בהתנכלות מקרית לספר זה. בין השאר הוא למד על כך מהעובדה שלצד 'יומנה של אנה פרנק' הושחתו ספרים נוספים הקשורים גם הם לעם היהודי, אך עם זאת הוא מעדיף שלא לצאת בהצהרות נחרצות שאכן מדובר בתופעה אנטישמית שכן הספר נחשב לספר אוניברסאלי. קובנר מוסיף ומציין כי ככל הנראה מבצעי המעשה הם אנשים מתוך יפן ולא גורמים מהחוץ שכן הספרים כתובים יפנית וזיהויים מחייב היכרות ברורה עם השפה היפנית.
להערכתו של פרופ' קובנר לאחר לכידתם הצפויה של המבצעים תשוב יפן לאורח חיים רגיל ונטול אנטישמיות ואנטי ישראליות. זאת בעיקר לנוכח האדישות המאפיינת את האוכלוסייה היפנית ביחס לישראל מעבר לעניין החיובי שיש בתרבות היפנית לעם היהודי.