היסטוריה קטנה בעולם הישיבות התיכוניות התרחשה בימים האחרונים כאשר תלמידי כיתה י"ב בישיבה הימית צביה שבאילת ניגשו למבחן העיוני של רישיון משיט סירה מהירה.
הכיתה למדה פעמיים בשבוע במשך כחודש ימים עם המורה אליאב דגן מביה"ס ללימוד שייט 'ים של זמן' באילת שהפך את הכיתה ל'כיתת ימאות' עם עשרות אלמנטים שקישטו את קירות הכתה כגון קשרים, עוגנים, תמונות של סימוני יום ואורות לילה של שלל אוניות וסירות.
הכיתה ניגשה למבחן העיוני של משרד התחבורה שהתקיים במועדון השייט באילת, ובקרוב תלמידי הכתה, שכבר זכו להתנסות על הסירה, יתחילו בלימודים לקראת המבחן המעשי בלב ים.
בראיון לערוץ 7 מספר ראש הישיבה, הרב שמואל שפירא, על החשיבות שאותה הוא מוצא בלימודי השייט עבור גיבוש ועיצוב אישיותם של התלמידים: "כשאתה נוסע בכביש אתה מוגבל בתוך הנתיב תנועה שלך, מוגבל ע"י הרמזורים והתמרורים וע"י המכוניות הנוסעות לפנייך ומאחורייך. אבל כשאתה יוצא לים הפתוח, כבר אין לך את הכביש שמורה לך את הדרך. בים אתה לבד. אתה חייב לשלוט ולבנות בעצמך את נתיב השייט, לקחת הרבה משתנים בחשבון, להתחשב בגורמים הסובבים אותך והאחריות עלייך היא גדולה ורחבה. אותה לקיחת אחריות רחבה ושימת דגש להסתכלות בסביבה בונה אצל התלמיד רבדים אחרים באישיות שהוא לא היה מקבל אותם בהרבה הזדמנויות אחרות".
את הלימודים המעשיים יקיימו התלמידים שיעברו את מבחן התיאוריה במרינה אחורית בעיר אילת, שם יוכלו לקבל את האפקט המקצועי המעשי לצד שמירה על גדרי הצניעות המתחייבים. הרב שפירא מציין כי ברוח זו של שמירת גדרי הצניעות מתקיימים גם לימודי הצלילה בישיבה.
לשאלה אם לימודי הימאות על האספקטים השונים שבהם מעלים את ה"רייטינג" של הישיבה מול ישיבות מקבילות בעיני תלמידים פוטנציאלים משיב הרב שפירא בחיוב ומציין כי יש תלמידים רבים שהדבר מושך אותם. באשר למיקומם הגיאוגרפי של תלמידיו הוא מזכיר כי אמנם קיימת קבוצה גדולה של תלמידים מאילת אך יש גם רבים מאוד שמגיעים מאזור ירושלים ויישובי בנימין.