
שר התקשורת, גלעד ארדן, קיים מסיבת עיתונאים חגיגית לרגל פרסום מסקנות ועדת לנדס, לפיהן יש לסגור את רשות השידור ולהקים תחתיה רשות שידור חדשה.
"אנחנו מתחילים היום תהליך שאי אפשר להפריז בחשיבותו, של הצלת השידור הציבורי וחיזוקו. זה יקרה באמצעות סגירת רשות השידור והקמת גוף שידורים חדש בישראל", אמר ארדן.
לדבריו, "מדינה, לא יכולה לגבות מאזרחיה כסף עבור שידור ציבורי, כשהיא והציבור יודעים היטב, שהכסף לא הולך לשידור, אלא נבלע ונעלם בתוך חור שחור של שעות נוספות, הסכמי עבודה מופרכים וארכיון מתפורר".
"בשלושים ואחד למרץ 2015 אגרת הטלוויזיה תבוטל ויתחיל עידן חדש ומלהיב בשידור הציבורי. אנחנו הולכים לסגור את רשות השידור ולהקים גוף שידור חדש ואיכותי", הבטיח ארדן, "כדי שלא יהיה לאיש ספק, אני מבקש להבהיר באופן הברור ביותר: אני בעד שידור ציבורי. ישראל זקוקה לשידור ציבורי, ולמדינת ישראל יהיה שידור ציבורי - אבל הוא יהיה איכותי, ובעל אתוס של הצטיינות, חדשנות ועצמאות".
"יש בדיחה שאומרת שבכל יום נפטר צופה של ערוץ 1 ונולד צופה של ערוץ 2 או 10. בגוף השידור החדש שיוקם, הבדיחה הזאת לא תהיה רלבנטית", ציין ארדן בהומור.
ההמלצה העיקרית של הועדה, עליה כבר דווח לאחרונה, היא להביא לסגירתה המלאה של רשות השידור בתהליך מדורג ורק לאחר מכן לפתוח אותה מחדש.
עוד ממליצה הועדה, לבטל את אגרת רשות השידור בעוד כשנה.
על פי ההמלצות תקציב הרשות יפחת ממיליארד ש"ח בשנה ל-700 מיליון ש"ח והטלויזיה החינוכית המהווה כיום חלק ממשרד החינוך תצורף לרשות המתחדשת לכשתקום.
רשות השידור החדשה תכלול את 8 רשתות קול ישראל, ו-3 ערוצי טלוויזיה - ערוץ 1 שיהיה הערוץ המרכזי של השידור הציבורי, ערוץ 33 בערבית וערוץ לילדים בני 6-15, ערוץ 23, שיחליף את הטלויזיה החינוכית.
כמו כן תוקם חטיבת חדשות מאוחדת שתכלול את חדשות הטלוויזיה והרדיו בעברית והחדשות בטלוויזיה וברדיו בערבית.
בערוץ המרכזי החדש יושקעו לפחות 200 מיליון שקל בשנה בתוכן, לא כולל חדשות. בחטיבת החדשות הגדולה והמאוחדת יושקעו 160 מיליון שקל, בערוץ בערבית יושקעו בין 20-30 מיליון שקל ובערוץ הילדים הציבורי החדש יושקעו 40 מיליון שקל בשנה. יחסיו עם משרד החינוך, יהיו יחסי ספק-לקוח.