תמונת שהיד בדהיישה
תמונת שהיד בדהיישהסוכנות מקור ישראל

אחת מתחנות ביקורו של האפיפיור בישראל היא מחנה הפליטים דהיישה. במחנה הוא צפוי להשתתף באירוע במועדון הנוער שבמקום, ואולם מסתבר כי עד כה המקום זרוע תמונות הסתה נגד ישראל, שבח והלל למחבלים מתאבדים ועוד.

על התמונות שילוו את ביקורו של האפיפיור מספר ביומן ערוץ 7 העיתונאי והתחקירן דוד בדין המציין כי דובר אונר"א, האחראית על המועדון ועל מערכת החינוך במחנה דהיישה, הודיע לפני ימים אחדים כי תמונות המחבלים שביצעו פיגועי התאבדות, המחבלים הכלואים ועוד יוסרו לקראת הביקור. בעקבות הדברים שיגר בדין עצמו צלם שיתעד את המתרחש במקום ותוצאות מסע הצילום היו ברורות: התמונות נותרו במקומן, כולל במועדון שבו אמור האפיפיור לבקר.

בדבריו מציין בדין כי בעוד האפיפיור ידבר מן הסתם על אומללותם של הפליטים הפלשתינים לא ישאל איש מה הסיבה להיותם עדיין פליטים ומה גורם לסירוב הפלשתיני לשכן אותם בערים הגדולות דוגמת בית לחם ואחרות ולגאול אותם ממצוקתם. זאת כאשר הסיבה הברורה והידועה היא הרצון הפלשתיני להנציח את הפליטות ככלי משמעותי לניגוח ישראל בעולם.

בדין מוסיף ומציין כי תחקיר שנערך באחרונה גילה גם ספרי נצרות שיצאו לאור ברשות הפלשתינית ובהם מואשם העם היהודי בצליבתו של ישו הפלשתיני. זאת בניגוד גמור לעמדתה הרשמית של הכנסייה מאז שנות השישים ולפיה אין על העם היהודי אחריות קולקטיבית לצליבתו של נביאם. לדבריו המניע מאחורי כל הפרסומים הללו הוא אחד – אבו מאזן שהכול נעשה באישורו.

בדין מספר על ביקורו האחרון באו"ם ובו פרס את נתוני ההסתה שמתרחשת במוסדות החינוך של אונר"א. את הנתונים פרס בפני נציגי המדינות התומכות ומממנות את אונר"א ולדבריו האוזניים בהחלט קשורות ופרלמנטים שונים כדוגמת זה הקנדי וזה האמריקאי מתכוונים לקיים דיון סביב המשך התמיכה הזו בגורם מסית לטרור. להערכתו אם יגבר הלחץ הבינלאומי המהלכים יגיעו להישגים מול אונר"א וגורמי ההסתה הממומנים על ידי מדינות שונות ופועלים ברשות.

בדין משבח את שגריר ישראל באו"ם שהתבטא לראשונה נגד אונר"א וקבע כי גוף זה נמצא במצב מלחמה עם ישראל וכך יש לנהוג בו. על מנת לבטא עמדה זו היה צורך לדלג, כלשונו של בדין, על כמה גורמים במשרד החוץ ובמינהל האזרחי שאינם ששים להתבטאויות שכאלה.

"מי שמע על סוכנות סוציאלית שמעודד רצח של ילדים?", תוהה בדין המספר כי לפני 14 שנים בביקורו של האפיפיור יוחנן פאולוס השני בישראל אנשיו של האפיפיור עצמם הם שביקשו לעיין בספרי הלימוד של הרש"פ על מנת לבחון את ההסתה שבהם. בדין מספר כי את שיחת הטלפון מנציג הוותיקן קיבל בצאתו מלשכת שר החוץ דאז, הפרופ' שלמה בן עמי, שסירב להתייחס לטענותיו של בדין. "הם היו יותר קתולים מאיתנו", הוא אומר.

צילום: סוכנות מקור ישראל