בנוסף, ביום שלישי הקרוב תוצג בבניין האו"ם בניו יורק תערוכת ציורים של אמנים עם אוטיזם מישראל, במעמד מזכ"ל האו"ם באן קי מון.
המעמד של ארגון מייעץ מאפשר לארגונים לחזק את השפעתם ברחבי העולם, בין היתר, על ידי גישה לוועדות באו"ם כדוגמת המועצה לזכויות אדם, הוועדה למעמד האישה ואמנת המוגבלויות, הפצת מסרים מטעם הארגון לכל המדינות החברות וייצוג קבוע ועצמאי בדיוני האו"ם.
הוועדה לארגונים לא ממשלתיים באו"ם, אשר המליצה על קבלתה של אלו"ט, מורכבת מ-19 מדינות בהן: ארה"ב, בלגיה, סין, רוסיה, טורקיה וישראל.
התערוכה תתקיים במקביל לוועידה עולמית של האו"ם בהשתתפות מאות נציגים ממדינות החתומות על אמנת האנשים עם מוגבלויות.
בשנת 2007 התקבלה באו"ם החלטה להעלאת המודעות לאוטיזם, על ידי קביעת יום רשמי בינלאומי המוקדש לנושא, ב-2 באפריל. אוטיזם מוגדר בשנים האחרונות על ידי ארגונים בינלאומיים כמשבר בריאות עולמי הולך וגדל בקצב מדאיג. בדצמבר 2012, התקבלה החלטה נוספת של העצרת הכללית של האו"ם, לעודד את המדינות החברות באו"ם ואת הארגונים הלא ממשלתיים, ובראשם ארגון הבריאות העולמי, להרחיב את ההסברה ולפתח תוכניות מקיפות לטיפול באוטיזם בתחומי הבריאות, החינוך והשילוב בקהילה.
הדיונים בהחלטה נסבו בעיקר סביב הדילמה האם להתייחס אל האוטיזם בנפרד או כחלק משלל לקויות ומוגבלויות אחרות. בגלל העלייה החדה באבחון אוטיסטים בעולם, ובגלל שאין אבחון אוטיזם בטרם לידה, הוחלט לייחד החלטה זו לאוטיזם בלבד.
מאז קבלת ההחלטה, ישראל מובילה את הפקת אירועי היום, בשיתוף פעולה מיוחד בין משלחת ישראל באו"ם ואלו"ט. לאירוע מוזמנים נציגי המשלחות השונות לאו"ם והוא כבר הפך למסורת. אלו"ט מספקת תוכן מתאים לאירועי היום, לרבות הורים ישראלים לילדים אוטיסטים המשתפים את הקהל בסיפוריהם.
בעקבות המעורבות המשמעותית ורבת השנים של הארגון בפעילויות האו"ם, הבקשה לקבלת המעמד עברה בדיון ראשון וללא כל עיכובים, כאשר אפילו מדינות כמו קובה, פקיסטן ונצואלה וסודן תמכו בהצטרפות ללא התנגדויות.
שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, אמר כי "משלחת ישראל באו"ם מקדמת בארגון עשייה בתחומים חברתיים רבים, אשר מעסיקים את הקהילה הבינלאומית כולה. אנחנו גאים לקדם, שנה אחר שנה, מודעות עולמית גם בנושא המוגבלויות בכלל והאוטיזם בפרט".
עינת קסוטו שפי, מנכ"לית אלו"ט, הוסיפה כי "יש חשיבות גדולה לכך שהטיפול בנושא האוטיזם עולה על שולחן האו"ם. זה כבוד גדול להיבחר כארגון המייעץ לאו"ם בנושא המטריד מיליוני משפחות ברחבי העולם. אני מברכת על החלטת האו"ם להעניק לאלו"ט סטאטוס של ארגון מייעץ, ואנחנו כמובן נתרום את חלקנו ככל שיידרש כי זו השליחות שלנו".