שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו, קורא לעולם להתבונן באירועי הטרור האחרונים ולהפנים את משמעות הקמתה של ממשלת האחדות הפלשתינית, ממשלת עבאס-חמאס.
בראיון ליומן ערוץ 7 מדגיש השר לנדאו כי כאשר הצד שמנהל מו"מ במשך חודשים ארוכים, מפר את כל ההסכמים ולא נתבע לשלם על כך כל מחיר אלא דווקא הלחץ מופנה על ישראל הרי שהמשמעות היא שכאשר קיימת התחברות לארגוני טרור הם יוכלו להמשיך בדרכם הטרוריסטית ללא תשלום של מחיר כלשהו ותוך קבלת לגיטימציה.
לנדאו קובע כי החבירה לחמאס לא נועדה לקדם הסכם כלשהו בעתיד עם ישראל שהרי החוברים לתנועת פת"ח הם אותם שהתנגדו להסכם ולמו"מ כלשהו עם ישראל ורואים בהשמדתה של ישראל והחרבתה את הדרך היחידה להתמודד עם ישראל. לנדאו משווה בין ההונאה הפלשתינית את העולם להונאה האיראנית את העולם, הונאה שבה גם האיראנים מראים פנים מחייכות ומיד העולם נופל לרגליהם, כלשונו של לנדאו.
באשר לתמיכתם של ידידים כדוגמת ארה"ב ומדינות דומות במהלך הפלשתיני אומר לנדאו כי אכן חלק ניכר מתפקידם של ידידים הוא "להציג בפניהם את הטעויות הקשות שלהם. אומרים לנו ידידינו האמריקאים שהם מתכוונים לאמן את הכוחות הפלשתיניים על מנת שכאשר ניסוג יהיה מי שנוכל לסמוך עליו, אבל שכחנו שאחרי מפת הדרכים אומן כוח על ידי האמריקאים ואמרו שניתן לסמוך עליהם אבל אז התחוללה ההפיכה בעזה וכל הכוח הזה התפרק כמו מגדל קלפים. כך גם בעיראק. אנשי הצבא האמריקאי אימנו את העיראקים אבל הכול מתמוטט בפני איסלאם קיצוני. לכן שמציעים לנו הסכמים עתידיים ואת כל טוב הארץ ואומרים שיש לנו על מי לסמוך הרי שאין לנו על מי לסמוך אלא רק על צה"ל".
באשר להמשך המגעים והתיאומים בין צה"ל למנגנוני הביטחון הפלשתיניים, תיאום שעשוי לגרום לזליגת מידע לחמאס, אומר השר לנדאו כי תיאום צריך להימשך כל עוד הוא מועיל לנו. הוא מזכיר כי ללא התיאום עם צה"ל הרי שהחמאס היה מחולל זה מכבר הפיכה ביהודה ושומרון כדוגמת ההפיכה שחולל ברצועת עזה, ובהקשר הנוכחי הוא קובע כי "כשמתחילה להיווצר סכנה ששיטות לחימה ואינפורמציה יעברו לידי החמאס אנחנו צריכים להיות הרבה יותר זהירים".
באשר למפגשיו עם גורמים בעולם ואמירותיו לנציגים מהעולם אודות החובה לפקיחת עיניים אודות המתרחש ברשות הפלשתינית, אומר השר לנדאו כי קיימות מדינות רבות שכמעט מתחננות לשיתוף פעולה עם האיראנים וברוח זו ככל הנראה גם תגובותיהם. הוא מזכיר את אותן מדינות השולחות צבא למאלי שבאפריקה מחשש לטרור שם על אף שמדובר במדינה במרחק של 6000 ק"מ מאירופה בעוד החמאס יורה טילים ומפעיל טרור ממרחק של קילומטר וחצי. לדברי לנדאו חלק מההנהגה האירופית והאמריקאית מפנימה ומסכימה לדברים אם כי התחושה היא שהציבור במדינות אירופה עייף מהמסקנה המתבקשת לכל תובנה אודות התגברות הטרור האיסלאמי. בהקשר זה הוא מזכיר את החשש האירופי מהתגברות המאבק של ערכי השריעה אל מול ערכי הדתות האחרות.
על כל אלה מוסיף השר לנדאו ומדגיש כי בעוד אנו עוסקים במתרחש בחו"ל יש לזכור ולראות את המתרחש בארץ פנימה. "יש לנו עבודה גם מול הציבור בישראל. כמה עוד מאמינים שאוסלו הוא הפתרון ושמולנו עומד ציבור שרוצה שלום?", תוהה השר לנדאו ומזכיר את המציאות שבה למרות החלטת הממשלה לנתק מגע עם ממשלת הרש"פ המאוחדת יש מי שמעדיף להמשיך ולפגוש אותם בלונדון, הוא אומר ומתייחס לשרה לבני.
לקראת סוף דבריו התבקש השר לנדאו להתייחס לדבריה המקוממים של חברת הכנסת זועבי אודות המחבלים החוטפים שאינם טרוריסטים בעיניה. עבור לנדאו הדברים ברורים: "היא שגרירה של הטרור בכנסת ישראל. היא הייתה על המרמרה והצדיקה את מה שהיה שם", הוא מזכיר אך מיד מוסיף וקובע כי "זה לא צריך להפליא אותנו. רק במדינה כשלנו אתה מאפשר למי שמזוהה בגלוי עם הטרור להיבחר ולהיות בפרלמנט. הבעיה היא אצלנו", אומר לנדאו ואינו מקבל את הטענות לפיהן יש לנפנף בזועבי כעדות לדמוקרטיזציה הישראלית. לדבריו כמה שלא נהיה יפים, נטפל באשתו של אבו מאזן ונאפשר העברת דלק לתחנת הכוח של עזה הדבר לא ישכנע את העולם שלדבריו חי במוסר כפול בכל פעם שהדברים נוגעים לישראל.