
הערכות מהעת האחרונה טוענות שאחד מכל 10 חשבונות טוויטר הוא ככל הנראה מזויף.
אם זה נכון, הרשת החברתית עלולה להכיל יותר מ- 20 מיליון פרופילים מזויפים, שחלקם עלולים להיות מסוכנים. למרות שפרופילים מזויפים הם לא בהכרח מסוכנים, הם בדרך כלל משמשים להפצה של ספאם ועלולים לפתות אתכם ללחוץ על קישורים מסוכנים.
הטיפים הבאים יעזרו לכם לזהות ולהימנע מפרופילים מזויפים בטוויטר:
1. הם ראש ביצה
והכוונה היא לא להקנטות ילדותיות. ב'ראש ביצה' הכוונה היא למשתמש טוויטר – חדש או ותיק – שלא מצא את הזמן לעדכן את הפרופיל שלו עם תמונה עדכנית ולכן נשאר עם תמונת ברירת המחדל של טוויטר – ביצה – במקום בו מקובל לראות את פרצופו של המשתמש. פרופילים בעלי ראש ביצה שכזה עלולים להצביע על כך שמדובר בפרופיל מזויף.
2. שימוש במאגרי תמונות
צעד אחד קדימה מראש הביצה הוא שימוש מתמונות שמקורן במאגרי התמונות השונים באינטרנט. הרבה מהפרופילים המזויפים בטוויטר משתמשים בתמונות של דוגמנים או דוגמניות ממאגרים שכאלה בתור תמונת הפרופיל שלהם, כאשר לעיתים קרובות אותן תמונות בדיוק משמשות פרופילים מזויפים נוספים. תמונות כאלה נראות מקצועיות מאוד ואמורות לעורר חשד.
על מנת לבדוק אם מדובר בתמונת מאגר כדאי לבצע חיפוש לפי תמונה בגוגל – עמדו על התמונה, לחצו קליק ימני ובחרו "חפש תמונה זו ב- Google". אם אופציה זו אינה מופיעה בתפריט, אתם תמיד יכולים לשמור את התמונה על המחשב שלכם ולבצע את החיפוש ישירות ממנוע החיפוש. אתם אפילו יכולים לצמצם את תוצאות החיפוש עוד יותר אם תכתבו “site:twitter.com” בשורת החיפוש.
3. אין ביוגרפיה
פרופיל טוויטר ללא ביוגרפיה הוא סימן כמעט וודאי שהפרופיל הוא זיוף. אזור הביוגרפיה בפרופיל הוא המקום העיקרי בו בעל החשבון יכול להציג את עצמו ואת תחומי העניין שלו מול העוקבים שלו כמו גם מול העוקבים הפוטנציאליים שלו. ביוגרפיה ריקה מצביעה ברוב המקרים שהפרופיל הוא מזויף.
4. ציוצים משוכפלים
אם אתם רואים פרופיל שכל הציוצים בו הם זהים או דומים, סיכוי גבוה שאתם צופים בפרופיל מזויף. במיוחד שימו לב אם הציוצים הם בתגובה לציוץ של מישהו אחר – אם הם כולם זהים, אז מדובר בתוכנה שמגיבה באופן אוטומטי. בעוד שללא ספק קיימים מקרים של קידום עצמי אינטנסיבי בטוויטר, חשבונות מסוימים ממשיכים לצייץ בדיוק את אותם הדברים באופן עקבי. רוב הסיכויים שלא עומד אדם מאחורי אותם ציוצים אלא במנגנון אוטומטי.
5. שילוב מבלבל של שם פרופיל וכתובת ה- URL
בעוד שלא בכל הפרופילים תמצאו קשר ישיר בין כתובת ה URL של הפרופיל לשם המשתמש, ברוב המקרים תהיה התאמה כלשהי בין שני הפרמטרים. לדוגמה, אם אתם רואים שכתובת ה URL של הפרופיל הוא משהו כמו " twitter.com/moshe-cohen" ושם הפרופיל הוא David Israeli – צריכה להידלק לכם נורה אדומה.
נורה אדומה נוספת בהקשר הזה של שם הפרופיל וכתובת ה URL אמורה להידלק לכם אם אתם רואים כתובת URL לא ברורה כמו למשל "twitter.com/kaywhyeleenq". אם תבקרו בפרופיל הזה תוכלו לראות שאין קשר בין שם הפרופיל לכתובת ה URL. לרוב זהו סימן שכיח לכך שהפרופיל נוצר על ידי תוכנה ולא על ידי אדם.
6. אין אינטראקציה עם אחרים
חשבונות שאינם מראים שום אינטראקציה עם גולשים אחרים הם לעיתים קרובות חשבונות מזויפים. מדיה חברתית אמורה להיות דו כיוונית. אותם חשבונות שפשוט לא יוצרים אינטראקציה עם אף אחד אחר, ככל הנראה מנוהלים על ידי מכונה. הדרך המהירה ביותר לבדוק אם קיימת או לא קיימת אינטראקציה עם משתמשים אחרים היא פשוט לבחון את הציוצים האחרונים של המשתמש. אם ניתן לראות שהפרופיל אינו מגיב לציוצים או לא מעביר אותם הלאה, רוב הסיכויים שמדובר בפרופיל מזויף.
7. יחס עוקבים נמוך
עוד סימן שכיח לחשבון מזויף הוא כזה שלא נראה שיש מישהו שעוקב אחריו, למרות שהוא ברוב המקרים עוקב אחר מספר לא קטן של גולשים אחרים.
שימו לב שטוויטר מגבילה את כמות האנשים שאחריהם אתם יכולים לעקוב ל 2,000 ולעיתים ניתן לראות שחשבונות מסוימים שממצים את המגבלה הזו, אך לא נראה שמישהו עוקב אחריהם בחזרה – אם אתם רואים פרופיל שעוקב אחר 2,000 איש, אך כמעט ללא עוקבים בחזרה – עדיף לשמור מרחק.