הודעות ממקור לא ידוע עלולות להופיע בצורה אקראית בתיבת הדואר הנכנס שלכם או שהן עלולות להתחזות להודעה חשובה מהבנק שלכם או משירות מקוון כלשהו, עליו אתם מנויים.

המטרה העיקרית היום של פושעי הרשת היא להשיג גישה למידע הפיננסי שלכם כמו למשל אתר הבנק שלכם, חשבון ה PayPal או כרטיס האשראי שלכם.

איך תבחינו בין הודעות אמיתיות למתחזות ואיך תוודאו שהמידע האישי שלכם בטוח? חמשת הטיפים הבאים יעזרו לכם לשמור את המידע האישי, הסיסמאות ופרטי האשראי שלכם בטוחים.

1. היזהרו מאורחים לא קרואים

אל תקיימו אינטראקציה משום סוג, כולל מענה או לחיצה על קישורים, בהודעות אימייל שהגיעו ממקור לא ידוע – במיוחד אם אתם מתבקשים באותן הודעות לעדכן או לאשר פרטים אישיים. בנוסף, עליכם להימנע מהורדה או שמירה של קבצים המצורפים להודעות כאלה,לא משנה כמה לגיטימיים הם עלולים להיראות.

הדבר הבטוח ביותר לעשות במקרה כזה הוא לסגור את האימייל ולהיכנס לאתר שכביכול שלח לכם את ההודעה באופן עצמאי כדי לבדוק אם אכן יש שם הודעה עבורכם.

2. אל תשלחו פרטים אישיים באימייל

לעולם אל תשלחו פרטים אישיים כמו סיסמאות, פרטי בנק או פרטי אשראי בהודעות אימייל. כלל זה חל גם במקרה של הודעות אישיות ולאו דווקא רק במקרה של הודעות פישינג. אם מסיבה כלשהי אתם חייבים לשלוח פרטים אישיים לאדם או לגוף כלשהו, רצוי לעשות זאת פנים אל פנים או לכל הפחות בשיחת טלפון ביוזמתכם.

3. היזהרו מחלונות קופצים (Pop Ups)

פישינג מזוהה בדרך כלל עם דואר אלקטרוני, אך הוא יכול להופיע גם בצורה של "חלונות קופצים" במהלך הגלישה. חלונות קופצים כאלה בדרך כלל מעוצבים כך שהם ישדרו דחיפות או סכנה כדי לגרום לקורבנות ללחוץ מבלי לחשוב. היזהרו במיוחד מהודעות המכילות אזהרות אבטחה, או כאלה שטוענות שאתם תחת מתקפה של וירוסים ולעולם אל תלחצו על לינקים בהודעות כאלו.

4. צרו קשר ישירות עם הבנק

הרבה הודעות פישינג מוסוות כך שיראו כאילו הגיעו מהבנק שלכם. במקרים כאלו עדיף ללכת על בטוח מאשר להצטער מאוחר יותר. אם קיבלתם הודעה הנוגעת להעברות או משיכות חריגות בחשבון שלכם, בדקו את מצב החשבון העדכני ואת חיובי האשראי מיד, אם גיליתם משהו חשוד צרו קשר עם הסניף שלכם על מנת לברר זאת. אך הימנעו מלהתקשר למספרי טלפון שעלולים להופיע בהודעת האימייל עצמה – הרי שהם עלולים להיות חלק מההונאה.

5. התקינו תוכנה מתאימה

הדרך הטובה ביותר להגן על עצמיכם מפני הודעות פישינג היא למנוע מהן להגיע אל תיבת הדואר הנכנס שלכם מלכתחילה. חבילות אבטחה הכוללת הגנה מפני תוכנות ריגול, אנטי וירוס ואנטי ספאם יעזרו לכם לצמצם למינימום את האפשרות להיתקל בהודעות חשודות. כמו כן עליכם לוודא שהרישיון שלכם בתוקף ושהתכנה מעודכנת.