בית החולים סורוקה
בית החולים סורוקהבאדיבות בית החולים

מנכ"ל משרד הבריאות וראש הרשות העליונה לאשפוז, פרופ' ארנון אפק, הנחה את בתי החולים לחזור לפעילות שגרה, עם סיומו של מבצע "צוק איתן".

שרת הבריאות, יעל גרמן אמרה, כי "בהזדמנות זו אני והמנכ"ל ארנון אפק, מבקשים להודות לצוותים הרפואיים על הטיפול המסור והמקצועי שניתן לכלל הנפגעים".

לדבריה, "במהלך מבצע צוק איתן הוכיחה מערכת הבריאות בכלל ומערכת האשפוז בפרט את חוסנה ואת מקצועיותה. הטיפול המסור והמקצועי של צוותי הרפואה היה חלק בלתי נפרד מהמערכה הבטחונית והביא לכך שהצבא יכול היה לפעול בשקט ביודעו שכל פצוע יקבל את הטיפול המהיר והטוב ביותר. זה הזמן להודות לצוותים הנפלאים ולכל מערכת הרפואה המצויינת שלנו".

מערכת הבריאות במהלך המבצע בלמעלה מ- 2200 פצועים, חיילים ואזרחים, וכן ב 1500 נפגעי חרדה במסגרת מרכזי החוסן – תמיכה נפשית. 

שיאן הטיפול בנפגעי המבצע, חיילים ואזרחים, היה בית החולים ברזילי באשקלון, הקרוב ביותר לאזור הלחימה, ואשר נמצא תחת האיום המשמעותי ביותר מבין כל בתי החולים בעורף.

במהלך המבצע טיפל ברזילי ב-827 נפגעים, 5 מהם במצב קשה. בית החולים סורוקה, בית החולים המרכזי של אזור הדרום, טיפל ב-598 נפגעים, אולם הוא בית החולים שטיפל בכמות המשמעותית ביותר של פצועים באורח קשה, 40.

בית החולים שיבא בתל השומר טיפל ב-87 נפגעים, 12 מתוכם באורח קשה. גם בתי החולים הדסה עין כרם, בילינסון ואסף הרופא טיפלו בעשרות נפגעים, בודדים מביניהם במצב קשה.

בסף הכל השתתפו בטיפול בנפגעי המבצע, אזרחים וחיילים, 11 בתי חולים.