ח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי) שנעקר מעצמונה בדיוק לפני תשע שנים, ציין את האירוע בביקור מיוחד שערך במוזיאון גוש קטיף בירושלים ביחד עם חברת הכנסת שולי מועלם-רפאלי (הבית היהודי).

במשך שנים נמנע כלפה מלבקר במוזיאון בשל החוויות הקשות מהגירוש. אבל אתמול, שש שנים לאחר פתיחתו של המוזיאון בירושלים, נעתר ח"כ כלפה להזמנתו של מנהל המקום שלמה וסרטייל והגיע לביקור טעון ומרגש במהלכו העלו השניים זיכרונות רבים ומשותפים מימי המאבק והעקירה.

ח"כ כלפה לא הצליח לעצור את הדמעות מול תמונות הפינוי מבתי הכנסת בנווה דקלים, בכי המגרשים והמגורשים על רקע שירת "תפילה לעני כי יעטוף". הוא נזכר בשבת האחרונה בגוש החרב, כאשר היישובים האחרונים שנותרו על תילם היו קטיף, נצרים ועצמונה שפונו בשבוע שלאחר מכן. "זו הייתה שבת קשה שרובנו היינו מעדיפים לשכוח", סיפר.

בהתייחסו ליום הגירוש אמר ח"כ כלפה כי "מפקד הגירוש מעצמונה היה איש אטום שגרם לי לשבר ולחוסר אמון בבני אדם. מרוב שפחדו שהחיילים יהיו אנושיים ויתפרקו, נתנו להם פקודות שימנעו מהתושבים לסדוק את חומת ההגנה שיצרו סביבם, פינו אותנו חיילים עם מבט מזוגג".

"המהלך לשבור את רוחנו, לפרק את קהילות גוש קטיף לארבע כנפות הארץ לא צלח. וכיום תשע שנים אחרי, הילדים שנעקרו  מובילים את חייליהם לעזה לשחרור הדרום מהאיום הביטחוני", אמר כלפה, "השקט והביטחון יבואו רק אחרי שנוכל לשוב ולבנות את ארצנו בכל מרחביה ובעיקר בגוש קטיף".

ח"כ שולי מועלם רפאלי אמרה כי "גוש קטיף קיים לנצח בלבבות כולנו, אנשי הגוש אנשי חסד שהחוסן שלהם הקרין על כולנו. בימים אלה של שלהי מלחמת צוק איתן אנו נדרשים שוב ושוב לברר לעומק את הקשר שלנו לעם לארץ ולזהות היהודית. בבירור הזה אנשי גוש קטיף מאירים לנו את הדרך בבחירה בחיים של עשייה וצמיחה ובהחלטה שלא לנתק קשר עם העם המדינה והאמירה שמחלחלת מקטון ועד גדול -  עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.

"גוש קטיף הוא תמרור אזהרה לכולנו", הדגישה מועלם. "לעולם לא עוד, לא עוד גירוש יהודים מבתיהם. בעזרת השם נשוב ונבנה את ארץ ישראל כולה".

צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור
צילום: מאיר אליפור