
אישה חרדית, המתגוררת בשומרון, תבעה מבעלה לשעבר 100 אלף שקלים דמי מזונות, שלא שולמו לה לטענתה.
האישה פתחה נגד הבעל לשעבר תיק בהוצאה לפועל, עיקלה את משכורתו, והחלה בהפעלת גבייה אגרסיבית לרבות פקודת מאסר, זאת למרות שלטענת האב בארבע השנים האחרונות היא כלל לא מגדלת את בנם המשותף.
בני הזוג, במקור דתיים לאומיים, התגרשו לפני מספר שנים, על רקע התחרדותה של האישה. בנם המשותף, שלמד עד לגירושיהם במסגרת דתית לאומית במרכז הארץ, עבר עם אמו לישוב בשומרון, והועבר למסגרת חינוך חרדית – בה סבל מבידוד חברתי קשה.
משבגר, ואמור היה לעבור לחטיבת הביניים, סירב הנער להמשיך במסגרת חינוכית חרדית, ובהסכמת אמו, עבר להתגורר בבית אביו במרכז הארץ, שם גם נרשם למסגרת לימודית מתאימה של נוער דתי לאומי.
כשלוש שנים לאחר מכן, הופתע האב לקבל התראה על חוב גדול מההוצאה לפועל. לתדהמתו, התברר כי אשתו עיקלה את משכורתו, את חשבון הבנק שלו ואף ביקשה לעוצרו בתואנה כי לא שילם לה תשלומי מזונות בכל השנים האחרונות.
האב פנה לעו"ד צבי וישנגרד, העוסק בניהול מאבקים של חייבים מול מנגנון ההוצאה לפועל. עו"ד וישנגרד הגיש ללשכת ההוצל"פ בקשה בטענת "פרעתי" ולפיה הוא אינו חב בתשלום המזונות מיום שבו עבר הבן להתגורר אצלו.
רשם ההוצל"פ קבע כי עיכוב הליכי הגביה יכנס לתוקף רק לאחר שהאב ישלם לאם 40,000 ₪,האב לא הסכים והגיש באמצעות עו"ד וישנגרד בקשה דחופה לביה"ד הרבני בפ"ת.
לאחרונה, החליטו דייני בית הדין הרבני לפטור את הבעל מחוב המזונות, לאחר שהשתכנעו שבכל התקופה האמורה, האם כלל לא גידלה את הילד, ולמעשה היא דורשת כספים שלא מגיעים לה.
"כאשר בני זוג מגיעים להסדרים ביניהם, לאחר הגירושין וללא עירוב בתי הדין, הם עלולים למצוא את עצמם מול דרישות שווא דומות", מסכם עו"ד צבי וישנגרד, אשר כאמור הגיש בקשה להעביר באופן רשמי את המשמורת על הילד לאביו.