בראיון ליומן ערוץ 7 מתייחס, פיני שיף, מנכ"ל ארגון חברות האבטחה לחתימתם של השר בנט ויו"ר ההסתדרות על צו המשפר את תנאים של מאה אלף השומרים העובדים בתנאי קבלן ומוסיף תנאים בשווי של 1099 שקלים בחודש.
בראשית הדברים מצנן מעט שיף את הניסיון להגדיר את החתימה כמהלך היסטורי ודרמטי, אם כי הוא מדגיש כי מדובר בשיפור משמעותי בתנאי העסקתם של המאבטחים. שיף מזכיר כי מעת לעת הציבור מדווח על תוספת זניחה של שקלים בודדים במשכורתם של עובדים כאלה ואחרים. לעומת זאת "כאן זו תוספת משמעותית, גם בכסף וגם בדימוי ובתדמית של עובדי האבטחה שיש שנהגו לכנות אותם שקופים ומקופחים. זה צעד מאוד יפה מצד ההסתדרות", הוא אומר.
שיף מספר על משא ומתן שנמשך לאורך חמישה חודשים, מו"מ רציני שבו כל הצדדים מבינים את חשיבות העניין ואין בו פיצוצים ואיומים בנטישה אלא רצון לקדם את העניין. שיף מדגיש את התנהלותו של המו"מ בתקופה קצרה יחסית, תקופה שבה הובאו לדיון גם המעסיקים שאמורים לממן את ההטבות החדשות ויחד הגיעו הצדדים להכרעה שהתקבלה ופורסמה היום.
"שכרם של האנשים הללו, שמושרשים בהוויה הישראלית בכל הקניונים, מוסדות החינוך, גופי התשתית, משרדי הממשלה ועוד. נמצאים בכל מזג אוויר, שכרם כפי שהיה לא היה הולם", אומר שיף וכשהוא נשאל אם המו"מ כלל התחייבות כלשהי לפיה בתקופה עתידית כלשהי לא תהיינה דרישות נוספות להעלאות שכר, הוא אומר כי במערכת היחסים הקיימת כיום באין ארגונו לבין ההסתדרות אין צורך באמירות מסוג זה.
עוד הוסיף וציין שיף כי עובדת חתימתו של שר הכלכלה בנט על הצו היא משמעותית ביותר שכן מתוקף תפקידו הוא הרגולטור וחתימתו מחייבת גם חברות שאינן חלק מארגון חברות האבטחה. "בחתימה שלו נתן אמירה חוקית לכל העוסקים בענף ההבטחה".
באשר לחשש שמא הצו יוביל לפיטוריהם של עובדים לנוכח החובה לשלם להם שכר גבוה יותר אומר שיף כי "ענף האבטחה הוא ענף מבוקר ומפוקח שנקבע על ידי הרגולטור שהוא המשטרה שקובעת קריטריונים לגיוס והכשרה, ולא כל מעסיק מחליט כמה מאבטחים הוא מעסיק". עובדה זו הופכת את המאבטחים למחויבי מציאות בהיקף מסוים ובהכשרה מסוימת לאירוע כזה או אחר ומאידך אין אפשרות ויכולת להחליט על פיטוריהם.