יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, מירי רגב, תקפה הבוקר (שני) בישיבת ועדת הפנים של הכנסת את פסיקת בג"ץ בסוגיית המסתננים, ובמיוחד את חוות דעתו של השופט עוזי פוגלמן.
"הגיע הזמן ששופטי בית המשפט העליון יבינו שיש במדינת ישראל מצוקה אמיתית", אמרה רגב ותקפה את הפסקה בפסק הדין בה של השופט פוגלמן כיצד המסתננים יוכלו להכיר בני זוג או לעסוק בתחביביהם, "בית המשפט העליון הפך לשדכן".
"עד ה-22 בדצמבר נביא הצעת חוק שתתן מענה גם לסוגיית השידוכים, ותמשיך את אותה מגמה של החזרה לארץ מוצאם של המסתננים", הבטיחה רגב.
יו"ר השדולה להשבת המסתננים לארצם ויו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד אמרה בדיון כי "דעת הרוב של בית המשפט לוקה בעיוורון ובסתירות פנימיות ודעת המיעוט הגיונית. נשיא בית המשפט, השופט גרוניס, אמר שבית המשפט לא יכול להפוך את עצמו למחוקק. זו פגיעה קשה בהפרדת הרשויות ובשלטון הדמוקרטי. פסקת ההתגברות תעלה לוועדת השרים לחקיקה ב-26 לאוקטובר, אני מניחה שיהיה לה רוב, בסוף ההחלטה תהיה בידי ראש הממשלה ועליו להיות מספיק אמיץ. מה שהיה נכון ליצחק רבין ז"ל נכון גם לבנימין נתניהו. לבית המשפט אין בחקיקה סמכות לבטל חוקים. זה שבית משפט ביטל פעם שניה חוק ששר פנים וכנסת אחרים עשו, זה נשק לא קונבנציונאלי במערכת דמוקרטית כמו שאנחנו נמצאים בו היום".
בנוגע לחוק חדש על מתקני ההשהייה אמרה, "לא ניתן להוריד את תקופת ההשהייה במתקן הסגור לפחות משנה. ירדנו כבר משלוש שנים לשנה. שנה זו תקופה מידתית ונפעל יחד שהתקופה הזאת תופיע בחוק גם אם זה בניגוד לעמדת שופטי הרוב. כמו כן מתקן השהייה הפתוח חיוני ואפשר לבטל את הרישום בצהריים כפי שאמר השופט גרוניס".
עו"ד עידן אבוהב מהפורום המשפטי למען ישראל הזהיר את חברי הכנסת ואת שר הפנים גדעון סער בדיון, כי בעקבות פסיקת בג"צ, עשרות אלפי פליטים סורים עלולים להגיע לרמת הגולן ואין למדינת ישראל אחרי ביטול החוק שום דרך להתגונן מפניהם.
עו"ד אבוהב הוסיף כי שופטי בג"צ פסקו לא רק נגד הכנסת והממשלה והעם אלא גם נגד הנשיא גרוניס, "כמו האריה הזקן המגורש מלהקת האריות - הם הראו לו את הדלת".
נזכיר כי בשבוע שעבר פסלו שופטי העליון את הסעיפים המרכזיים בתיקון לחוק נגד המסתננים.
בהרכב מורחב של תשעה שופטים, בג"ץ ביטל בדעת רוב של שישה שופטים, את התיקון לחוק למניעת הסתננות, המאפשר את החזקתם במשמורת של מסתננים בכלא סהרונים לתקופה של שנה.
כמו כן, בדעת רוב של שבעה משופטי ההרכב, הוחלט להורות על ביטולו של פרק בחוק המסדיר את הקמתו והפעלתו של מרכז השהייה למסתננים "חולות", ועל סגירתו בתוך 3 חודשים. עוד נקבע כי עד לסגירתו, מי שיוחזקו בו יתבקשו להתייצב פעמיים ביום במקום שלוש.