טלפון סלולארי
טלפון סלולאריThinkstock

אתר החדשות הדרום קוריאני Chosun.com דיווח כי כ-20 אלף מכשירים סלולריים בדרום קוריאה הודבקו בנוזקה (וירוס) אשר מקורה לפי החשד במסע מכוון של צפון קוריאה.

שרות המודיעין הלאומי של דרום קוריאה (NIS) גילה כי האפליקציות הנגועות הוצבו על ידי האקרים צפון קוריאניים באתרי אינטרנט של שכנתם הדרומית החל ב-19 מאי וכלה ב-16 ספטמבר השנה. לדבריו הארגון נקט בפעולת לביטול האפליקציות וחסימת מקורות התקפות אלו, אולם לא נמסר מי היו יעדי ההתקפות. משעה שהמכשירים הודבקו באפליקציה הנגועה, היו הטלפונים פגיעים לציטוט ולהקלטת וידאו חשאית. בצל חששות רבים מפני פריצה שמקורה בצפון קוריאה לטלפונים חכמים, זוהי הפעם הראשונה שמקרה שכזה מתגלה.

בנוסף גילה ארגון המודיעין כי מספטמבר 2010 ועד עתה בוצעו 75,473 התקפות קיברנטיות על רשויות ממשלתיות ופרטיות, זאת לצד הקביעה כי קשה לחשוף את מקור מתקפות אלו, זאת הואיל וההאקרים משתמשים ברשתות מחשבים במספר מדינות על מנת להסתיר את זהותם. אולם הסברה היא כי חלק מהתקפות אלו מקורן בצפון קוריאה.

לאחרונה דווח כי מספר טלפונים חכמים אשר דווח כי נגנבו בדרום קוריאה הוברחו לצפון קוריאה דרך סין. בכתבה בנושא זה בתחילת אוגוסט השנה דווח כי אדם שאיבד את מכשיר הטלפון שלו בסאול עקב אחר מיקומו באמצעות Google ואיתר אותו בפיוניאנג, זאת כחלק ממדיניות של המשטר לאסוף מכשירי אלקטרוניקה מהדרום במטרה לפרקם ולהעתיקם. "רבים מהמכשירים החכמים אשר אבדו בדרום קוריאה מצויים בשימוש בצורה חשאית בצפון, אולם בחלק נעשה שימוש לצרכי מחקר".

מנגד, דיווחים שונים ציטטו את אתר החדשות הרשמי Uriminzokkiri של צפון קוריאה אשר פרסם לכאורה הכחשה למעורבות הצפון בארועים אלו בטענה כי ה-NIS זייף את הדיווח על מנת להסיח את דעת הקהל מפעילותם של פעילים דרום קוריאניים אשר שלחו עלונים ובהם ביקורת על המשטר בצפון באמצעות בלונים לעבר השכנה מצפון, "זו הטקטיקה הרגילה המצויה בשימוש של הרשויות בדרום קוריאה לעורר רגשות נגד פיונגיאנג כל אימת שהן נתקלות במשבר פוליטי".

הכותב, ד"ר טל פבל הינו ד"ר למזרח תיכון, מייסד Middleeasternet לחקר איומי האינטרנט והסייבר.