טלפון סלולארי
טלפון סלולאריThinkstock

אפליקציית הכופר לאנדרואיד, המכונה Koler, נתגלתה לראשונה באפריל 2014 כאשר היא הופצה דרך מספר אתרים פורנוגרפיים. היא נועלת את מכשירי הקורבנות ודורשת כופר עבור שחרורו, תוך שימוש בהתראות מזויפות של רשויות האכיפה אשר טענות לצפייה בחומר פורנוגרפי לא חוקי כמו פדופיליה.

בחודש אוקטובר גילו חוקרי אבטחה וריאציה חדשה של אפליקציית הכופר Koler אשר מאפשרת לתוקפים לשלוח את ה Koler לקורבנות באמצעות הודעת טקסט, המכילות קישור זדוני.

לאחר ההדבקה, האפליקציה הזדונית מפיצה הודעת SMS לכל אנשי הקשר של הקורבן: "מישהו יצר פרופיל שנקרא [שם איש הקשר] והעלה לשם תמונות שלך! האם זה אתה?". כאשר איש הקשר לוחץ על הקישור, הוא מועבר לתיבת DropBox שם מותקנת לו אפליקציה מזויפת לצפייה בתמונות הנקראתPhotoViewer , כאשר למעשה מדובר באפליקציית הכופר עצמה – אשר מציגה את הודעת הכופר באופן תמידי על מסך המשתמש.

בחברת ESET מציינים שאפליקציית הכופר Koler אינה מצפינה קבצים אלא נועלת את מסך המשתמש בלבד, וכדי להסיר אותה יש להפעיל את המכשיר ב Safe Mode ולהסיר את אפליקציית ה PhotoViewer שהותקנה. הפעלת המכשיר ב Safe Mode שונה ממכשיר למכשיר ואת ההוראות כיצד להפעיל את המכשיר ב Safe Mode ניתן למצוא בדרך כלל במדריך למשתמש של המכשיר. בכל מקרה, מציינים ב ESET, לעולם אין לשלם את הכופר לתוקפים.

החודש שמשתמשי סנאפצ'אט ירצו לשכוח

חודש אוקטובר יהיה חודש שמשתמשי סנאפצ'אט רבים ירצו לשכוח. למי שלא מכיר, סנאפצ'אט היא אפליקציה שבאמצעותה יכול המשתמש לצלם ולשלוח תמונות וסרטונים הנמחקים אחרי זמן קצר. לפיכך, האפליקציה שימשה רבים למשלוח של תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני המכונים "סקסטינג", ולפי הדיווחים הדליפה כללה תמונות פורנוגרפיות רבות של קטינים.

בחברת סנאפצ'אט אישרו אמנם שהתרחשה דליפה, אך טענו שמדובר בפריצה לאפליקציית צד שלישי כמו לדוגמה לאפליקציה הנקראת SnapSave שמאפשרת שמירה של התמונות הנשלחות באמצעות אפליקציית הסנאפצ'אט – בניגוד למדיניות ותנאי השימוש של סנאפצ'אט.

מגפת האבולה בשירות ההאקרים

עלייה חדה בהונאות רשת המנצלות את הסיקור הנרחב סביב נגיף האבולה נרשמה בחודש אוקטובר. אחת ההונאות טענה שעיירה שלמה בארצות הברית נמצאת תחת הסגר לאחר שנתגלה שכמה מתושבי העיירה נדבקו בנגיף. הונאה אחרת, שהופצה באמצעות הדואר האלקטרוני, כללה קובץ "הוראות כיצד לנהוג כשיש חשד לאבולה בקרבתך" הכיל תוכנה זדונית לריגול אחר המשתמשים שניסו לפתוח את הקובץ.

בחברת ESET מזהירים שווריאציות שונות של ההונאות האלו מסתובבות ברשתות החברתיות ויש להימנע מלחיצה על קישורים המבטיחים חדשות סנסציוניות או "תמונות בלעדיות" ולהשתדל להתעדכן בחדשות מהאתרים וערוצי הטלוויזיה המוכרים.