סופיה רון מוריה
סופיה רון מוריהצילום: יוגב אטיאס

המתמודדת בפריימריז של הבית היהודי, העיתונאית סופיה רון מוריה, רואה את עצמה גם כמבטאת את מה שהא מגדירה כ'הזרם המרכזי של הציונות הדתית'.

לדבריה היא נתקלה בפאנלים עם מתמודדות שונות בעמדות קיצוניות, "לעיתים לרוב אין ביטוי והקבוצות הקיצונית מקבלות יותר ביטוי".

כדוגמא היא מביאה את ההצעה להקצות, על פי דרישת תושבים, שעות פתיחת מרכזי קניות לגברים בלבד, "הקריאה להפיכת מרחב ציבורי למרחב נפרד עם שעות נפרדות במרכזי קניות, זה משהו שבעיניי הוא הדרת נשים שרירותית שאין לה קשר להלכה, זו לא סוגייה הלכתית כמו שעות נפרדות בבריכה, ואנו כאנשי ציבור צריכים להתנגד לכך, היום זה מרכזי קניות מחר יעשו שעות נפרדות לגברים בקופות חולים".

סופיה רון שולחת את בנה לבית ספר ממלכתי דתי מעורב בירושלים, "אנחנו משפחה שמייצגת את הזרם המרכזי בציונות הדתית, בעלי בוגר ישיבת הר עציון, יש לי שלושה ילדים אחד משרת בכפיר ולומד בישיבת ההסדר בירוחם, והבן הקטן בכיתה ה', לומד בבית ספר ממלכתי דתי גוננים בקטמון. לאחר שהתאלמנתי ונישאתי מחדש, עברנו לירושלים הוא היה בכיתה א' וחיפשתי בי"ס מעורב מכמה סיבות, אחד כי הוא ילד בן שש יתום מאביו, ורציתי אוירה יותר עדינה בכיתה. מעבר לכך לדעתי בבית ספר יסודי אין צורך בהפרדה, כל קהילה תחליט עד איזו כיתה אולי עד לחטיבת ביניים, בתיכון בוודאי שצריך להפריד, כי זה נושא שמעסיק את בני הנוער ואמורים להשקיע בלימודים".

לטעמה בסוגיות דת ומדינה, על סיעת הבית היהודי לקבל החלטות סיעה שיחייבו את כולם, "לכל אחד יש את הרבנים שלו, שהוא מתייעץ איתם, אבל ראינו בעבר שהמפד"ל לדורותיה קבעה את החלטותיה באופן עצמאי ולא הרבנים קבעו עבורה.

ולכן אני חושבת שמי שצריך לקבל החלטות זו הסיעה, ושלא יהיה תקדים כמו שקרה בכנסת הקודמת, שחבר סיעה קם והצביע נגד הסיעה בגלל שלטענתו ההחלטה היא בניגוד לרבנים, הקול שלו שייך למפלגה. במקביל אני גם חושבת שצריך לשמר את הרוב הדתי במפלגה, אני מתנגדת לאלה שחושבים שצריך שליש חילונים ושריון למועמד נוצרי. יש מקום לנציגים חילוניים אבל שמונים אחוז צריכים להיות דתייים לאומיים".