הרב צפניה דרורי, ראש ישיבת קרית שמונה, הישיבה בה למד השר המנוח אורי אורבך ז"ל, מספר על ימיו של אורי כתלמיד בישיבה שהייתה אז בשנותיה הראשונות ועל צעדיו הראשונים בעולם העיתונות, צעדים שהוא, הרב דרורי, היה הראשון לייעץ לו ללכת בהם.
הרב דרורי מספר על אישיותו המיוחדת של אורבך כ"טיפוס חייכן שתופס כל דבר בהומור אבל בפנים הוא רציני לגמרי. כך הוא היה גם כמחנך בכיתה וכך ככותב".
"הצלחתי למשוך אותו לעולם העיתונות", מספר הרב דרורי על הימים שבהם לא היה בנמצא עיתונאי חובש כיפה המגיע לעולם העיתונות מתוך עולמה של תורה. "אפשר לומר ש"באשמתי" הוא הגיע לשם... ראינו את הרשימות שכתב לקראת אירועים וזיהיתי כישרון מצוין", מספר הרב דרורי ומתאר כיצד כאשר הגיע שמואל שניצר למקלטים בקרית שמונה ושאל אותו כיצד יוכל לסייע לתושבים "אמרתי לו שיוכל לעזור לעם ישראל. יש לנו כישרון ואם תוכל, למד אותו כתיבה".
שניצר ביקש מאורבך שישלח אליו כמה קטעים שכתב ושיגר אותם אליו בחזרה עם הערות והארות שלא ריפו את ידיו של אורבך שדווקא שמח לקבל ביקורת על יצירותיו. אלו היו צעדיו הראשונים בעולם התקשורת, בזכות אותה המלצה של הרב דרורי.
בהמשך כתב בעיתוני נוער, ב'נקודה' ולאחר מכן בעיתונות הכללית. "הוא הראה שכשיש עין טובה אפשר לגשר על כל המחלוקות. כך הפך להיות שותף לתכניות בגלי צה"ל ובמערכות אחרות, שם ידעו שמי שמופיע איתו כ"לעומתי" יהפוך לאוהב לא רק של אורי אלא גם את עולמה של תורה. נוכחנו בהצלחה שלו להפוך כל גורם לאוהב של אורי ושל התורה".
הרב דרורי מחדד את ייחודו של תלמידו דווקא על רקע התקופה שבה "כמעט ולא היו בנמצא עיתונאים ואנשי תקשורת מאנשי הציונות הדתית בני ישיבות אוהבי תורה ואוהבי תלמידי חכמים ובעלי יכולת להביע את עמדתם. מהבחינה זו הוא יחיד במינו. גם היום יש מעטים שמסוגלים לכתוב דברי ביקורת בתוך עולם התורה ולא לשאת פנים".
הרב דרורי מציין את הקשר שעליו שמר אורבך עם הישיבה בקרית שמונה, קשר שאותו הזכיר לא מעט בשידוריו הרדיופוניים ובמאמרי העיתונות שפרסם. "אורי היה מהמחזורים הראשונים. הוא היה במחזור בשני של הישיבה ומטבעם בוגרי המחזורים הראשונים מרגישים "בעלות" על הישיבה. הם גם יצרו את הישיבה וככזה הוא נשאר נאמן וקשור, כמו כל חבריו למחזור".
עם זאת מציין הרב דרורי כי הוא עצמו אינו אוהב שמתייעצים עימו וכך היו גם קשריו עם אורבך ז"ל, שיחות רבות אך לא התייעצויות קונקרטיות.