בראיון ליומן ערוץ 7 דוחה סגן השר לשירותי דת את האשמותיהם של אנשי 'יש עתיד' ולפיהן מפלגתו 'הבית היהודי' מנעה רפורמות לטובת הציבור בתחומי דת ומדינה. לדברי סגן השר, הרב אלי בן דהן, בחינה של המציאות הפוליטית בקדנציה החולפת מלמדת כי דווקא 'יש עתיד' הייתה זו שמנעה.
"המצב הפוך לגמרי", אומר הרב בן דהן בהתייחס לטענות ומציין כי אמנם ישנם מהלכים שניסו אנשי 'יש עתיד' לקדם ומפלגתו מנעה, ובהקשר זה הוא מזכיר את הצעת חוק הבלניות של חברת הכנסת עליזה לביא.
"יש דברים שחשבנו שהם חמורים ואסור להסכים להם כמו הצעת החוק של עליזה לביא שצריך לפגוע בבלניות ולהטיל עליהן קנסות גדולים של חמישים אלף שקל אם הן אומרות משהו שפוגע בטובלת בלי הוכחת נזק".
לעומת דוגמא זו מזכיר הרב בן דהן דוגמאות הפוכות לחלוטין ומספר כי "את הדברים הטובים שרצינו לעשות כמו צמצום מספר המועצות הדתיות, מינוי מועצות דתיות במכרז ולא כמינוי פוליטי, מי שמנע את זה היה יאיר לפיד. בכל הזדמנות הוא טען שאולי יש כאן בעיות תקציביות".
"הטענה הייתה שייחסך כסף ורציתי שהכסף שייחסך יחזור לשירותי הדת כדי שנוכל לתת אותם בצורה טובה ומגוונת יותר . האוצר רצה שמה שייחסך יחזור לאוצר ולא לשירותי הדת. חברת הכנסת לביא הייתה מודעת לכך ובדיון למעמד האישה התרעתי בפניה שיש חידושים רבים ומהלכים שאנחנו רוצים לבצע ומי שמעכב זה משרד האוצר. היא אמרה שתפנה לשר האוצר אבל כמובן שלא פנתה. אני מניח שאם הייתה פנייה כזו לביא הייתה מפרסמת".
הרב בן דהן מציין דוגמאות נוספות למהפכות שלא התחוללו בעקבות מהלכי 'יש עתיד': "כל הנושאים שנוגעים למהפכת הכשרות. רצינו שיהיו כללים אחידים בענייני כשרות, כללים שייקבעו על ידי הרבנות הראשית ושכל רבני הערים יפעלו על פיהם כדי שלא יידרשו מבעל עסק במקום אחד דרישות של מהדרין במקום אחר. המציאות הנוכחית גורמת לחוסר אחידות – מלונות מקבלים דרישות שונות במקומות שונים. בועדת שרים לענייני חקיקה 'יש עתיד' התנגדו".
ומה לגבי העתיד? האם שתי המפלגות צפויות לשבת יחד באותה קואליציה למרות הכול? הרב בן דהן משיב ואומר: "אף אחד לא יודע מה יהיה הרכב הממשלה הבאה ולכן מוקדם לומר, אבל מבחינתנו אנחנו מעוניינים לשפר ולייעל את שירותי הדת, לקדם נושאים שקשורים לכשרות כמו הפרדה בין המשגיח למושגח שזה דבר הזוי לחלוטין ויוצר מציאות בלתי אפשרית".
בנושא זה אומר הרב בן דהן כי "התחלנו לטפל בעניין. יצרנו קשר עם רשות החברות הממשלתיות כדי להקים חברה לכשרויות שהיא שתעסיק את המשגיחים והיא שתגבה את הכסף מבעלי העסקים. מדובר בהליך ארוך ומורכב וללא תמיכה של שר האוצר כאחראי על רשות החברות הממשלתית, זה קשה מאוד".
לזאת מוסיף הרב בן דהן ומציין כי שיתוף פעולה עתידי עם 'יש עתיד' ידרוש שינוי כללים. "אם תיווצר סיטואציה של ישיבה יחד זה לא יהיה כמו בעבר. התבררו לנו כמה דברים שלא היינו מודעים להם בממשלה הקודמת. לא נסכים למציאות שבה תלמידי ישיבות ייפגעו כפי שהם נפגעו על ידי שר האוצר, ולא לפגיעה בקצבאות הילדים. לא רק שלא יפגעו אלא שיתווספו עוד הקלות".
בהתייחסו לדברי אישים ב'בית היהודי' אודות כישלונה של המפלגה לקדם מינוי רב ראשי מהציונות הדתית בשל היותם אז טירונים פוליטיים, אומר הרב בן דהן כי "יש באמירה הזו מן האמת. הבחירות לרבנות הראשית היו בתחילת הקדנציה ולא עשינו מספיק את כל הצעדים הנדרשים.
"הייתה הצעה שהייתה עדיפה לשנות את החוק, שמצד אחד הרב עמאר יוכל להמשיך לכהן והרב יעקב אריאל ייבחר לרב אשכנזי, ומסיבות שונות, גם של הרכב קואליציוני, הדבר נמנע. הלקח נלמד והראיה היא שלאחר מכן מונו רבני ערים בערים שונות מהציונות הדתית".
מאבק נוסף צופה הרב בן דהן גם על עצם איוש תיק הדתות. כאן היריב צפוי להיות תנועת ש"ס. "אני מניח שיהיה על זה מאבק לא פשוט. הבית היהודי יודעת את חשיבותו של המשרד וההשלכות הרבות של מי שנמצא שם על חלק ניכר מהחיים של תושבי ישראל".