בראיון ליומן ערוץ 7 מתייחס עו"ד אביחי בוארון למורכבות קמפיין 'הבית היהודי' המבקש לפנות לקהלים חדשים ומנגד גם לדבר על ערכי דת ומדינה מבלי לרכך אותם. נדמה שהצירוף הזה מוצג בתקשורת כסתירה בלתי ניתנת לגישור.
"כשיש עקרונות תפיסות ואמונות לא מתנצלים עליהן", פותח בוארון ומבהיר כי כשם שעל תפיסת המפלגה אודות ההתיישבות ביו"ש והיחס לארץ אין עילה להתנצל ולא ניתן להגדירה כרועץ בקמפיין, כך גם ביחס לענייני דת ומדינה.
בוארון אף מחריף את דבריו וקובע כי מדובר בלא פחות מאשר "קלף מנצח עבורנו". עם זאת הוא מעיר כי התקשורת מהווה מעין מסך מפריד בין הרעיונות הללו לבין חברה בישראל, אך במפלגה "לא מתביישים בעקרונות הללו. בשמם אנחנו פונים לחברה הישראלית דרך כל רב קהילה, כל ארגון ואנחנו שמים את המסר לפני עם ישראל ומקווים שיותר ויותר מהעם יתחברו לערכים הלו ולאמונה בצדקת הדרך. אלה המסרים שלנו ואיתם אנחנו מתקדמים".
לטעמו של בוארון לא מדובר רק בניסיון של אנשי המפלגה אלא במה שהמציאות בפועל מוכיחה שהוא אכן נקלט ונתפס בציבור כערך מוסף. "אנחנו קונים לעצמנו אוהדים רבים בחברה הישראלית. אנשים רואים שאפשר לשלב בין תורה למדינה בין ציונות והתיישבות ויותר ויותר מצטרפים אלינו", הוא אומר ואינו מתרשם מתנודות המנדטים בסקרים האחרונים. "אולי עכשיו אנחנו קרוב יותר ל-12-13 אבל אלו תנודות התפתחותיות במפלגה", הוא אומר ומזכיר כי לא מכבר עמדה המפלגה על רמת 3 המנדטים ולמעשה במציאות הנוכחית לא הייתה עוברת את אחוז החסימה העומד על מספר מצביעים גבוה מכך.
על הנפילה הקשה ביותר בקמפיין המפלגה, נפילת 'פרשת אוחנה', אומר בוארון כי "סוגיית אוחנה התקבלה כעין פגיעה בזהותה של המפלגה. היה ממשבר אמון. בסופו של דבר התייצבה כל המפלגה בחזית אחת לומר שאין כאן משבר זהות. היה ניסיון, כנראה ניסיון לא נכון, לייצר קהלים חדשים למפלגה אבל זה לא משבר זהות. אנחנו יודעים מה אנחנו. יו"ר המפלגה נפתלי בנט הכריז שלא יהיה שינוי בסטטוס קוו בנושאי דת ומדינה, גם מול הטוענים שהבית היהודי פגע בסטטוס קוו אני אומר ש'יש עתיד' ניסו להעביר 50 חוקים יחד עם אלעזר שטרן והבית היהודי עמד בפרץ מול מאמצים לפרום את הסטטוס קוו שהיה קיים מאז קום המדינה. הייתה סוגיה אחת או שתיים כמו הגיור שנאלצו להתפשר וללכת רק על החלטת ממשלה מתוך ידיעה שההחלטה הזו תשונה בהזדמנות הראשונה. כל זה נעשה כדי למנוע חוק שיפתח את סוגיית הגיור. גם נושא הגיוס נכפה על חבריי. וודאי שלא צריכות להיות סנקציות פליליות ווודאי שנפעל להסרת הסנקציות הללו בקדנציה הבאה. בסוגיית הזהות של הבית היהודי אין סייג ופקפוק לגבי מה הזהות שלנו. אנחנו אוחזים בתורת ישראל ואלו הערכים שלנו ומכאן יוצאים ערכי חברה וברוח הזו פעלה המפלגה להורדת יוקר המחיה, וכך גם מתוך תורה יוצאים לציונות ולעשייה חברתית והתיישבות".
כשנשאל בוארון מה מביא לטעמו מצביעי 'הבית היהודי' להעדיף את 'יש עתיד' על פני מפלגתם המסורתית הוא משיב: "יש רצון בציבור שלנו להיות מעורבים בחברה הכללית. בנקודה הזו גם אני וגם חבריי חושבים שיש לנו מה להציע ויש לנו יכולת להנהיג. לא צריך לרעות בשדות זרים. העשייה החברתית של הבית היהודי הייתה לאין ערוך יותר מ'יש עתיד'. כפי שאמר אורי אורבך ז"ל 'הבית היהודי' הוא לא גשר שדורכים אלא גשר שמחבר בין עולמות ומחנות. אנחנו במקום הזה ובאחריות הגדולה של חיבור בין חלקי הציבור. תמוה בעיני המעבר של אנשים ל'יש עתיד', בעיקר תמוהה בעיני תופעה כזו ביו"ש כשמדברים ב'יש עתיד' על שתי מדינות".
"חשוב מאוד לדעת שאם לא יהיה 'בית יהודי' גדול ראש הממשלה יוכל לבחור לקיים קואליציה עם לבני והרצוג ויגיע איתם לחמישים ועם 'יש עתיד' לשישים ועם כחלון לשבעים והציונות הדתית תהיה מחוץ לשולחן הנהגת המדינה. זה יהיה גם פתח לקטסטרופה מדינית שתתרגש עלינו. ידוע הוא שהדיבורים על ויתורים היו באוויר ורק 'הבית היהודי' כמפלגה בעלת כוח ונוכחות יכולה להיכנס ולמנוע זאת. רק אם נהיה דומיננטיים נוכל להמשיך ולשמור על ההתיישבות הקיימת, עוד לפני שנדבר על פיתוח. זה לא רק פינוי כמה בתים פה ושם אלא על פינוי כל תושבי גב ההר, מצומת תפוח עד אלון מורה איתמר והר ברכה. מדובר ב-3000-4000 שלא יהיה היסוס בקואליציית ביבי ציפי בוז'י יאיר וכחלון להעיף אותם ולעזוב את יהודה ושומרון".
בוארון נשאל מדוע הוא אינו מאמין לעמידתם של אישים בתוך הליכוד כדוגמת חברי הכנסת חוטובלי, לוין, אלקין, אדלשטיין ואחרים שיעמדו מול כוונה כזו של ראש הממשלה. בוארון מציין שהוא "מאמין באנשים הללו ואני מאמין גם ברצונו ובכוונתו הטובה של נתניהו שלא לוותר, אבל עם זה מול הלחץ הבינלאומי הכבד ביותר, שיהיה תלוי גם בהתניות כאלה ואחרות שתלויות בביטחון ישראל, מול הלחץ הזה רק 'הבית היהודי' כמי שניצב מימין לליכוד יוכל לשמור על חבלי הארץ שלנו בידיים יהודיות. לוין, ארדן, אלקין והחברים היקרים בתוך הליכוד יהיו כפופים כמו שהיה חלילה בהתנתקות. אנשים טובים הגיעו לסיטואציה שהם הרימו בה יד בעד ההתנתקות. אני חרד מהיום שבו חברינו בליכוד יהיו בנסיבות שבהן הלחץ יהיה קשה מנשוא ובסיטואציה הזו רק 'הבית היהודי' יוכל לעמוד ולומר 'אין מצב'".
מכאן עברה השיחה עם בוארון לשאלת המבחן הראשון של מפלגתו, מבחן הכנסת דו"ח אדמונד לוי להסכם הקואליציוני. "זו משנתנו ואנחנו מחויבים לה. במסגרת המו"מ הקואליציוני כשותפתה הטבעית של הליכוד נדרוש לראות את מימוש השותפות הזו. אנחנו בוחרים באופציית הליכוד ולא סוחרים בכך, אבל נדרוש את חקיקת חוק ההסדרה, את יישום דו"ח אדמונד לוי והבהרה שלא נפנה בית או ישוב. מעבר לכך לא נסתפק רק בכך שלא יפנו אלא גם נדרוש בניית אלפי יחידות דיור כדי שגם בעתיד לא יקום ראש ממשלה שיחשוב על פינוי יהודים מיהודה ושומרון".