בתי ספר של אונר"א - מסתור לטרור. ארכיון
בתי ספר של אונר"א - מסתור לטרור. ארכיוןפלאש 90

תושבים ברצועת המוגדרים כ"פליטים" מוחים על מדיניות הקיצוצים בשירותים שמעניקה סוכנות הסיוע והסעד של האו"ם אונר"א על רקע הצורך להעברת משאבים לטיפול בתושבי שכונת ירמוך מדרום לדמשק, שאף הם מוגדרים פליטים פלסטינים, ואשר נאלצו לעזוב את בתיהם כתוצאה ממלחמת האזרחים.

הוועדה העממית של הפליטים ערכה הפגנה מול מרכז חלוקת הסיוע של אונר"א במחנה אל-מועסכר המערבי, בדרישה שאונר"א תבטל את הקיצוצים המתוכננים ובקריאה למדינות התורמות למלא אחר התחייבויותיהן הכספיות לארגון.

העיתון "פלסטין" מדווח, כי המפגינים נשאו שלטים עליהם נכתב בין היתר "הקיצוצים באונר"א - למה עכשיו?", "היכן הקהילה הבינלאומית?", "הצילו את עזה ממוות איטי", "לאונר"א הסמכות החוקית העליונה על המחנות והפליטים", "אנו דורשים מהמדינות התורמות לשאת באחריותן ולכסות את הגירעון הכספי בתקציה אונר"א", "אני פליט פלסטיני, האין זו זכותי לחיות בחירות?".

מוחמד אבו אל-סעיד, האחראי על הוועדה העממית בח'אן יונס קורא לאונר"א לספק את כל השירותים הנדרשים ל"פליטים", ובכללם חינוך,בריאות, מזון, מים ראויים לשתייה ועוד ולהימנע מחיוב הפליטים בהוצאות אלה.

הרשות הפלסטינית ורשויות חמאס רואות בפליט מעמד פוליטי העובר בירושה מאב לבן ומאם לבת עד למימוש "זכות השיבה" לשטח מדינת ישראל. 

על פי הגדרה זו, נחשבים כיום על פי גרסאות שונות בין 5-7 מיליון "פליטים" פלסטינים. גם לאחר הנסיגה הישראלית מרצועת עזה ב-2005 ה"פליטים" וצאצאיהם אינם מורשים לרכוש אדמות מחוץ לשכונות המוגדרות "מחנות פליטים", וגם לא בשטחי ההתנחלויות שפונו.