
מופע חדש 'מרוצת הלב' של להקת המחול הנשית 'נגה' של מכללת אורות ישראל יוצג הערב (רביעי) בהופעת בכורה.
המופע עוסק בכמיהה שיש בין מתח קיומי בין עולם הרוח לעולם העשייה והיצירה בהם חיפוש תמידי אחר אחדות.
המופע מורכב משתי יצירות חדשות: "גיאומטריה של אמונה" בכורה ליצירה חדשה של הכוריאוגרפית שרונה פלורסהיים, המנהלת האמנותית של הלהקה שיוצרת לראשונה עבור הלהקה ו"עזרת נשים" יצירתה של הכוריאוגרפית דפי אלטבב שעלתה לראשונה בפסטיבל בין שמיים לארץ.
אחת רקדניות הלהקה, יסמין משולמי, בת 32 ואימא לחמישה ילדים, סיפרה לערוץ 7 על הלהקה המיוחדת, "בלהקה חברות נשים דתיות שרובן הגדול נשואות ואמהות לילדים. במופע החדש את אחת היצירות יצרה שרונה פלורסהיים שהיא אישה חילונית. האינטרקציה בין הרקדניות ובינה בתהליך היצירה יוצרת דברים מאוד מעניינים כי היא באה ממקום שונה. זה מעשיר את החוויה עם דברים שאנו לא רגילות לחוות".
גם ביצירה השנייה 'עזרת נשים' של הכוריאוגרפית דפי אלטבב הפער בין עולמה של היוצרת לעולמן של הרקדניות בא לידי ביטוי .יסמין מסבירה כי למרות ששם היצירה מעורר קונוטציות מאוד ברורות לציבור הדתי, היוצרת כלל לא התכוונה בשם המופע למקומן של הנשים בבית הכנסת אלא לנשים העוזרות אחת לרעותה.
"אני יודעת שלא כולם סביבי כמוני", אומרת יסמין המתגוררת בגבעת אלומות באיתמר, "אנחנו אמנם להקה רק של נשים דתיות אך היכולת לתקשר דרך שפת המחול ולהגיע למקומות שונים ממך זו זכות גדולה. הופענו בערבה וההופעה הייתה מאוד מרגשת, הקהל שם לא רגיל להופעה שהיא רק בפני נשים ושרק נשים מופיעות מולם. זה יצר המון עוצמה וחיבור עם הקהל".
יסמין גדלה בבית שחציו דתי וחציו חילוני, אך כמורה למחול המלמדת נשים שגדלו בבתים דתיים היא מציינת כי יש עוד עבודה רבה בנושא דימוי הגוף אצל נשים ונערות דתיות, "זה מקום שייקח עוד זמן רב ללבן אותו. להבין איפה מקום הגוף בחיינו וכמה הוא יקר וחשוב, כמה צריך להשקיע בו ולחזק את הביטחון העצמי שלנו".
יסמין מציינת כי התהליך מתרחש לאט אך מוצאת גם נקודת אור, "היום הבנות גדלות לדור אחר, יש בתי ספר שמלמדים מחול עם מורות דתיות ונושבת רוח אחרת".
לדבריה, "לאנשים רבים קשה להכיל את הפער בין איך שאנו נראות ביום יום לאיך שאנו עולות על הבמה, יש שמצפים שגם התכנים יהיו רק של תפילה ועבודת השם אבל אנחנו לא פוחדות להביא לבמה כל נושא שמעסיק אותנו כמו זוגיות או שאלות אמוניות, אי אפשר לקלוע לרצון של כולם".
"מי שמרגישה שהיא 'חייבת' לרקוד והיא לא עושה את זה בגלל צניעות משהו אצלה מתפספס, אנחנו דור של גאולה, אפשר לשלב חיי תורה עם חיי המעשה, אנחנו עושות הכול לפי גדרי ההלכה וזה אפשרי", מבהירה יסמין.
דווקא במשפחה של יסמין ובסביבתה הקרובה מפרגנים, "מכירים אותי כאישה רוקדת, כמורה למחול, כשאני עושה את הדברים בהרמוניה עם החיים, כשרואים שאני גם מגדלת ילדים וגם מעריכה את הגוף שלי הסביבה מקבלת את זה".
לסיום מציעה יסמין לנשים לא לוותר לעצמן ולבוא למופע, "הזדמנות נהדרת לראות מחול טוב, אומנות יפה מכל הלב והנשמה של רקדניות עובדות השם".
מופע הבכורה יתקיים הערב בשעה 20:30 באולם "ליאו מודל" - מרכז ז'ראר בכר בירושלים.