ארגוני הטרור דחו שוב ושוב הצעות להפסקת אש. מבצע ‘צוק איתן’
ארגוני הטרור דחו שוב ושוב הצעות להפסקת אש. מבצע ‘צוק איתן’צילום: פלאש 90

מועצת זכויות האדם של האו"ם, אימצה את דו"ח וועדת החקירה שהקימה לבדיקת אירועי מבצע צוק איתן.

41 מדינות תמכו בהחלטה - ביניהן בריטניה וצרפת. ארה"ב, כצפוי התנגדה, וחמש מדינות נמנעו: הודו, קניה, אתיופיה, פרגוואי ומקדוניה. בישראל מציינים בסיפוק את ההימנעות של הודו בהצבעה, ואומרים כי מדובר בהישג, הנובע מהידוק היחסים בין המדינות בעת האחרונה. יצויין כי בעבר, הודו תמכה כמעט באופן קבוע בעמדה הפלסטינית בהצבעות באו"ם.

שגריר ישראל בג'נבה, אביתר מנור, תקף בחריפות את התנהלות המועצה לפני ההצבעה. "הנס כריסטיאן אנדרסן כבר אמר בעבר שהמלך הוא עירום. אז הרשו לי לקחת את התפקיד של הילד הקטן בסיפור ולספר לכם שהמועצה הזו איבדה את הכיוון שלה", אמר מנור.

הוא מתח ביקורת על עצם הדיון והבהיר: "אין לי עניין להתייחס לתוכן ההחלטה העולה להצבעה. זה מניפסט אנטי-ישראלי. אני אציין, עם זאת, כי ההצעה מעוותת את הכוונה של מחברי הדו"ח, על ידי התעלמות מהפרות לכאורה של המשפט הבינלאומי והחוק ההומניטרי שבוצעו על ידי חמאס וארגוני המחבלים. חמאס ממשיך לירות רקטות ולבצע פעולות טרור נגד הישראלים, בדיוק בשעה שאנחנו מדברים כאן".

מנור הבהיר עוד כי במועצה "לא עוסקים בהגינות או יושר מוסרי אלא בהתנכלות כפייתית כלפי ישראל. המועצה פועלת רק להעצמת הלהבות בין ישראל והפלסטינים ולא להנמכתן".

דובר משרד החוץ עמנואל נחשון הגיב מיד לאחר ההצבעה והבהיר כי "המועצה לזכויות אדם שוב הוכיחה היום את אי הרלבנטיות שלה וניתוקה מהמציאות. בעוד בעולם מסביבנו עולה בלהבות, פיגוע קשה במצרים, המשך האנרכיה בסוריה, מיליוני פליטים בורחים מבתיהם, הרי שהמועצה ממשיכה להתמקד בישראל".

נחשון הוסיף כי "ההחלטה שאומצה היום היא תולדה של מהלך פלסטיני שנועד לייחד לרעה את ישראל ולכבול את ידיה במאבקה הצודק כנגד הטרור של האסלאם המיליטנטי. המועצה הזו אימצה עד היום יותר החלטות חד צדדיות כנגד ישראל מאשר סך ההחלטות שאומצו שם כנגד כל שאר העולם".

לדבריו, "ישראל היא מדינה שומרת חוק עם מערכת משפטית מוערכת בעולם. ישראל היא היחידה שיכולה לחקור את עצמה, כפי שהיא עושה לאחר כל מערכה צבאית. בימים האחרונים היו אלו זכויות האדם של אזרחי ישראל שנרמסו פעם אחר פעם בפיגועי טרור קשים, אך הרשות הפלסטינית שותקת – היא לא מזמנת לשם כך מושב מיוחד של המועצה לזכויות אדם ואף לא מגנה פיגועים קשים אלו".

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "את מועצת זכויות האדם של האו"ם לא מעניינות העובדות ולא מעניינות באמת זכויות אדם".

"ביום שבו נפתחת אש מסיני לעבר ישראל, ובזמן שבמצרים דאע"ש מבצע פיגועי טרור אכזריים, בסוריה אסד טובח בבני עמו, ובאיראן עולה משנה לשנה מספר ההוצאות השרירותיות להורג – מחליטה מועצת זכויות האדם של האו"ם לגנות את מדינת ישראל על לא עוול בכפה, את מדינת ישראל שפעלה להגן על עצמה מפני ארגון טרור רצחני", דברי נתניהו.

הוא הוסיף כי "ישראל היא הדמוקרטיה היציבה במזה"ת, שמקפידה על שיוויון זכויות לכל אזרחיה ופועלת בהתאם לדין הבינלאומי. מי שמפחד לתקוף את הטרור בצורה ברורה, סופו שהטרור יתקוף אותו. מועצה שאימצה עד היום יותר החלטות נגד ישראל, מאשר סך כל ההחלטות שקיבלה נגד שאר המדינות, אינה יכולה לקרוא לעצמה מועצת זכויות אדם. מדינת ישראל תמשיך להגן על אזרחיה מפני אלה שקוראים להשמדתה ופועלים יום יום כדי להשיג מטרה זאת".

יו"ר ישראל ביתנו, שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן, הגיב להחלטה ואמר כי "בדיוק בשעה שבה נורתה רקטה נוספת לעבר תושבי הדרום בישראל, החליטה המועצה לזכויות אדם של האו״ם לאמץ את דו"ח ועדת החקירה לצוק איתן המגנה את ישראל".

ליברמן הוסיף כי "זו רק הוכחה אחת נוספת להיותה של הועדה הזו מסכה שמאחריה עומדים ארגוני הטרור וארגונים אנטי-ישראלים שכל מטרתם פגיעה בישראל".

הוא קרא לראש הממשלה "לחזור להחלטה שקיבלתי כשר חוץ ולנתק את קשריה של ישראל עם הועדה הצבועה הזו".