
התייחסותו של ראש הממשלה בדיון אחר הצהריים (רביעי) למתווה הגז היתה כנראה רמז לבאות.
נתניהו אמר בדיון כי "הדיון על הגז הפך לפוליטי, אסור שהגז יישאר בים, חייבים להוציא אותו מהאדמה. בלי מתווה הגז אנחנו נישאר עם מונופול קטן. קיבלתי את המלצות ועדת הכלכלה ואני אתן את תשובתי בקרוב מאוד".
התשובה, ככל הנראה, תינתן כבר מחר (חמישי) כשנתניהו ייאשר את המתווה מתוקף תפקידו כשר הכלכלה.
כזכור, הבוקר שלח יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, שלח מכתב לראש, ובו הנימוקים המלאים שהובילו להחלטת הוועדה להמליץ לראש הממשלה שלא לעשות שימוש בסעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים.
על המכתב חתמו גם ח"כ יעקב פרי, ח"כ איילת נחמיאס ורבין, ח"כ יוסי יונה, ח"כ עבד אל חכים חאג' יחיא, ח"כ דב חנין וח"כ עיסאווי פריג'.
כבל כתב, בין היתר, כי לאחר הליך ההתייעצות המעמיק הרושם הוא כי הנימוק האמתי לרצון להפעיל את הפטור לפי סעיף 52 הוא דווקא כלכלי. "לא שוכנענו כי לעת הזו, כמו גם לעתיד הנראה לעין, קיימים נימוקים של מדיניות חוץ וביטחון המצדיקים אמצעי כה קיצוני כמתן פטור מנהלי מהוראות החוק בידי שר הכלכלה, כאשר הפיקוח מפני מונופולים והסדרים כובלים צריך להיות פיקוח קפדני, בדרך הקבועה בחוק ההגבלים העסקיים, שהיא דרך המלך".
חברי הוועדה המליצו לראש הממשלה ''לחשב מסלול מחדש. המתווה הזה אינו נכון ואינו ראוי ואין מקום להפעיל את סמכותו לפי סעיף 52, עד כדי שאף אם המתווה המוצע יאושר, נראה ששר הכלכלה והכנסת הבאה, יאלצו לבטלו.
לחוות הדעת צורפה גם דעת המיעוט בוועדה, שהוצגה בדיון הסיכום, עליה חתמו ח"כ יואב קיש, ח"כ מיקי זוהר, ח"כ רועי פולקמן, ח"כ נאוה בוקר, ח"כ יואב בן צור וח"כ אורי מקלב, שסוברים כי ראש הממשלה ושר הכלכלה נתניהו צריך לעשות שימוש בסעיף 52 כדי לאשר בהקדם את מתווה הגז.
מסתמן כי לאחר ההחלטה, מתכוונת להגיש סיעת 'המחנה הציוני' עתירה לבג"ץ נגד המתווה.