הקואליציה רשמה אחר הצהריים (רביעי) במליאת הכנסת תיקו שכולו הפסד. 

בתום דיון סוער, דחתה הכנסת בקריאה טרומית את הצעת התיקון לחוק עבודת הנוער של ח"כ יפעת שאשא ביטון למרות שההצעה זכתה לתמיכת הממשלה.

התיקון לחוק ביקש לקבוע כי גיל המינימום לעבודה בחופשת הלימודים יעמוד על 13 שנים, במקום גיל 14 הקבוע היום.

ח"כ שאשא ביטון יפעת שאשא ביטון הסבירה כי "מדובר אך ורק בחופש הגדול ואך ורק במקומות מאורגנים ומוסדרים שיאושרו בתהליך החקיקה".

"אם נאפשר את הורדת הגיל נוכל גם לאפשר פתרון להורים שרוצים ליצור מסגרות וגם צ'ופר לילדים שיקבלו דמי כיס. ככל שהילדים יהיו עסוקים יותר ביום הם פחות ישוטטו בלילה ולא יחליפו את היום בלילה ויהיו פחות משועממים. אני לא אקדם את החוק הזה אם הוא לא יכלול מנגנונים ברורים של פיקוח", אמרה שאשא ביטון.

ח"כ שלי יחימוביץ' השיבה כי "אם החוק הזה יגיע לכדי חקיקה זה יהיה אחד הרגעים המבישים בתולדות הכנסת. לא יאמן שב-2015 מדינה מערבית רוצה לחוקק חוק כזה. חלק מהקדמה הנאורות וההשכלה היה חילוץ הילדים מעולם העבודה ואתם מקצרים בחזרה את גיל הילדות. תנו לילדים להיות ילדים, אל תשלחו אותם לעבוד ולפרנס משפחות. בואו נחסוך לעצמו את ההשפלה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו התערב בדיון ואמר, "קיבלתי חוות דעת של יצחק קדמן יו"ר המועצה לשלום הילד תומך בחוק. מנגד אני שומע את הטענות של חברי הכנסת. אני חושב שהדבר הנכון הוא להעביר את זה ולהמשיך לדון בטענות במסגרת הוועדה".

אלא שבתום ההצבעה התברר כי הצעת החוק נפלה, לאחר ש-43 ח"כים תמכו בה, אבל 43 גם התנגדו. 

ח"כ עמיר פרץ אמר לאחר ההצבעה כי מדובר ב"מקרה קלאסי שעודף כוח גורם לכך שהקואליציה גם אכלה את הצפרדעים וגם גורשה מהמליאה. אני עבדתי בגיל 13 ואני לא רוצה לגרום לאף ילד לעבוד בגיל 13".

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג כתב בחשבון הטוויטר שלו בעקבות הפלת החוק להורדת גיל העבודה, ‏"האופוזיציה שוב הפילה חוק מיותר ומסוכן של הקואליציה. לבנה לבנה והשינוי שמגיע לישראל בוא יבוא".

"נפילתו של החוק שמנסה להחזיר אותנו שנות דור אחורה בנושא עבודת ילדים הוא ניצחון חברתי ברור לאופוזיציה", דברי הרצוג.