אחרי שלוש שנות מאמץ התקבל ארגון זק"א, פה אחד, כארגון מייעץ לאו"ם.
המעמד הרשמי יקנה לזק''א זכות השתתפות בדיונים רשמיים בכל מוסדות האו"ם כגוף מייעץ. עד כה היתה התנגדות להכרה מצד מדינות ערב, אך בעקבות מהלך דיפלומטי ישראלי-אמריקאי התקבל זק"א פה אחד בהצבעה בוועדה המיוחדת.
בין השאר הצביעו בעד ההחלטה מדינות כמו איראן, סודאן, פקיסטן, קובה וונצואלה. בשיחה עם ערוץ 7 אומר יו"ר זק"א יהודה משי זהב כי ''רק השבוע טיפלנו בישראלי שנהרג באתר שלג בבולגריה, וסייענו למצוא יהודי מקנדה שסבל מבעיות נפשיות ונעדר בניירובי שבקניה''.
''זק"א פועל היום במספר רב של מדינות, תוך הצלת חיים ושמירה על כבודם של נספים באסונות. הקבלה לקונצנזוס הינה תוצר משותף של מהלך דיפלומטי עם המשלחת לאו"ם, בהובלת השגריר דנון. זהו כבוד גדול למדינת ישראל בכלל ולארגון ומתנדביו בפרט, שהאו"ם מכיר ומוקיר את עבודת הקודש הייחודית שאנו עושים, ללא הבדלי דת, גזע ומין", מוסיף משי זהב.
לדבריו קודם להצבעה הם נשאלו שאלות קשות, כמו מדוע מתנדבי זק''א לא מטפלים במחבלים. "הוכחנו שאנחנו לא מפרידים בין דם לדם, כששאלו אותנו מדוע אנחנו בפיגועים מטפלים ביהודים ולא במחבלים, הסברנו להם שאנחנו לא מבחינים בין יהודי ללא יהודי אלא בין הרוצח לקורבן והם הבינו את זה.
"שאלו אותנו מדוע אנחנו פועלים בשטחים הכבושים, הסברנו שאנחנו לא פועלים לפי הגיאוגרפיה אלא לפי הדמוגרפיה", סיפר משי זהב וציין כי "המהלך הדיפלומטי להכרה כלל גם מפגשים עם שגרירי מדינת ישראל בכל העולם, עם רבה של רוסיה הרב לזר שנפגש עם אנשי משרד החוץ הרוסי, והיו גם פגישות עם הנציגים הערבים, כולל הנציג האיראני".
משי זהב מסביר שמדובר בהישג חשוב לדיפלומטיה הישראלית, "מכירים באו"ם, בארגון יהודי, דתי, חרדי ישראלי, תהיה לנו עכשיו דריסת רגל ונוכל להשפיע ולייצג את העמדה היהודית ישראלית. כבר הוזמנו לוועדות בז'נבה ונצטרך לראות איך אנחנו מצליחים להשתתף בכל הדיונים והכנסים שהוזמנו אליהם".