שלושה חברי כנסת ערבים מהרשימה המשותפת נפגשו השבוע עם קרובי מחבלים, ובהם כאלה שביצעו פיגועים רצחניים בגל הטרור הנוכחי.
השלושה - חנין זועבי, ג'מאל זחאלקה ובסאל גטאס מסיעת בל"ד, נועדו בין היתר עם אביו של המחבל בהא עליאן, שביצע פיגוע ירי ודקירה באוטובוס בשכונת ארמון הנציב, שבו נרצחו חיים חביב, אלון גובברג וריצ'רד לייקין הי"ד.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בחריפות לפגישת חברי הכנסת הערבים עם משפחות המחבלים ואמר כי ״חברי כנסת שהולכים לנחם משפחות של מחבלים רוצחי ישראלים אינם ראויים לכהן בכנסת ישראל". ראש הממשלה הוסיף "פניתי הערב ליו״ר הכנסת בכדי לבחון אילו צעדים ניתן להפעיל נגדם״.
שר החינוך נפתלי בנט אמר כי מדובר בכתם שחור, כלשונו, שיירשם בדברי הימים של מדינת ישראל. ''אני קורא לציבור הערבי: אתם הרבה יותר טובים מהם. תוקיעו אותם. תגנו אותם. לא תהיה אחדות בתוכנו אם נציגי הציבור שלנו פוגשים את מרצחינו״, הדגיש בנט.
שר התיירות יריב לוין תקף גם הוא את הח"כים הערבים ואמר כי הם ''שוברים את שיאי האבסורד שהם עצמם קבעו, ומוכיחים פעם נוספת שהם קו קדמי לטרור בתוך כנסת ישראל".
לדבריו, ''בפגישתם עם משפחות המחבלים הם לא רק מעודדים את הטרור, אלא לוקחים חלק פעיל בקיומו. זוהי הוכחה נוספת כי אין להם מקום בכנסת ישראל ועל בג״ץ לפסול את מועמדותם לכנסת הבאה״.
יו״ר ״ישראל ביתנו״, ח״כ אביגדור ליברמן, אמר בתגובה כי ״אין עוד צורך בשום הוכחה לכך שחברי הכנסת של הרשימה המשותפת בכלל וסיעת בל״ד בפרט הם נציגי ארגוני הטרור בכנסת.
"פגישתם של חברי הכנסת של בל״ד עם משפחות המחבלים שרצחו יהודים היא רק תזכורת למי שעוד צריך, בממשלה ובמערכת אכיפת החוק, שיש לסלק כמה שיותר מהר את המחבלים הללו מכנסת ישראל ורצוי גם ממדינת ישראל"' הוסיף ליברמן.
סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי אמרה כי "חברי הכנסת הערבים לא מחמיצים שום הזדמנות לתמוך בטרור, הם פוגעים קודם כל בציבור שלהם, הם לא מייצגים כלום ולא מקדמים כלום חוץ מתמיכה בטרור ופעילות אקטיבית נגד מדינת ישראל. הציבור הערבי הוא הראשון שצריך לצאת נגד נציגיו שפועלים כסוכני טרור ולא כנציגיו שלו בכנסת".
אמש, שעות בודדות אחרי הפיגוע הרצחני בשער שכם בירושלים, נפגש יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן עם משפחות מחבלים מאזור ירושלים, שחלקם ביצעו פיגועים קשים נגד יהודים.
הפגישה התקיימה בלשכתו של אבו מאזן ברמאללה והשתתפו בה 11 משפחות מחבלים שביצעו פיגועים בארבעת החודשים האחרונים של גל הטרור וגופותיהם מוחזקות עדיין בידי ישראל.
מטרת הפגישה היתה לדון בדרכים להשבת גופות המחבלים למשפחותיהם. אבו מאזן אמר כי הוא עושה מאמצים גדולים לשחרור הגופות וטען כי קבורת "שהידים" היא זכות ועל כן הוא מתנגד לתנאים שמציבה ישראל לשחרור הגופות.