חברי כנסת ושרים, מהקואליציה ומהאופוזיציה, גינו בחריפות את פגישתם של חברי הכנסת הערבים ממפלגת בל"ד עם בני משפחות מחבלים שביצעו פיגועים רצחניים.

יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, והשניים החליטו כי באופן תקדימי בכוונתם להגיש תלונה אישית וחריפה לוועדת האתיקה כנגד שלושת הח"כים מבל"ד - חנין זועבי, ג'מאל זחאלקה ובאסל גטאס.

אדלשטיין אמר כי לטעמו מעשם של הח״כים הערבים מהווה הסתה לשמה ועידוד לרצח. ״לא יעלה על הדעת שבזמן שאזרחים תמימים נטבחים ברחובות ישראל, הולכים חברי כנסת לנחמם ובחוצפה שאין כדוגמתה אף מעזים להביא לפתחה של ממשלת ישראל בקשות של משפחות הרוצחים.

"אני רואה זאת כפגיעה חמורה בכנסת ישראל ובמדינת ישראל ומקווה שהדברים יחלחלו לליבם ותבונתם של שופטי בג״צ בפעם הבאה שידונו בעתירה נגד פסילתם של מועמדים לא ראויים לכנסת״, הוסיף יו"ר הכנסת.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי חברי כנסת שהולכים לנחם משפחות של מחבלים רוצחי ישראלים אינם ראויים לכהן בכנסת ישראל.

"חברי הכנסת של בל"ד - גיס חמישי", הכריזה שרת התרבות מירי רגב. "תמיד אמרתי שיש לנו סוסים טרויאנים בכנסת. מקומם לא שם וזו המשימה של היועמ"ש שנכנס השבוע לתפקידו. אפנה אליו עוד הערב בדרישה לפתוח בהליכים להדחתם מכנסת ישראל".

שר החינוך נפתלי בנט קרא לציבור הערבי להוקיע את חברי הכנסת מבל"ד. "אתם הרבה יותר טובים מהם. תוקיעו אותם. תגנו אותם. לא תהיה אחדות אם נציגי הציבור שלנו פוגשים את מרצחינו״, הדגיש בנט. שר התיירות יריב לוין אמר כי הח"כים הללו ''שוברים את שיאי האבסורד שהם עצמם קבעו, ומוכיחים פעם נוספת שהם קו קדמי לטרור בתוך כנסת ישראל".

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון טען כי הח"כים מבל"ד שייכים למיעוט קיצוני ומתבדל בערביי ישראל, אשר ''שואף להרוס את מרקם החיים בין ערבים ליהודים במדינת ישראל". לדבריו "אסור לנו לאפשר למחרחרי הריב והמדון הללו לפגוע בהשתלבותם של האזרחים הערבים בחברה הישראלית, ולהכשיל את חתירתנו לביסוסו של דו-קיום".

יעלון הדגיש כי "הרוב המכריע של הערבים אזרחי ישראל רוצה לראות עצמו כחלק מהחברה והמדינה, וחובתנו כהנהגה להיאבק בגזענות כלפיהם ובהדרתם. את המיעוט הקיצוני שמנסה להתסיס, להפריד ולהסית יש להוקיע ולהרחיק מקרבנו".

שר העליה והקליטה זאב אלקין קרא להפסיק את ביזוי הכנסת. ״תמיד טענתי שחברי כנסת בבל״ד פועלים למען גורמי טרור ונגד מדינת ישראל ומקומם מחוץ לכנסת ישראל. ועדת הבחירות פעם אחר פעם פסלה אותם מהתמודדות לכנסת, ורק בזכות התערבות בג״ץ הם היום מביישים את התואר 'חבר כנסת'. חייבים להפסיק את הביזיון הזה״.

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן קרא ליועץ המשפטי לממשלה לבחון האם פגישת הח״כים עם משפחות המחבלים אינה מהווה עבירה של תמיכה במעשי רצח וטרור. ''גופות המחבלים לא ישוחררו עד ‏שמשפחותיהם יעמדו בדרישות המשטרה שנועדו להבטיח שהלוויה לא תהפוך למפגן של הסתה ותמיכה הטרור. במקום לפעול לכך חברי הכנסת הערבים עשו בדיוק ההיפך״.

סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן קבע כי הח"כים הערבים נותנים רוח גבית לטרור. "בימים של הסתה משתוללת שבעקבותיה נרצחים אזרחים חפים מפשע וחיילות צעירות, הח"כים הערבים רומסים ברגל גסה כל צלם אנוש וכל חמלה.

"בית המשפט העליון חייב להתעורר ולהתגייס למאבק בטרור, אסור לתת להם להמשיך לכהן כגיס חמישי בכנסת שאינו מייצג את עמדתם של רוב האזרחים הערבים בישראל ואף משחיר את שמם. פניתי לשרת המשפטים בנושא ואזום דיון סיעתי", עדכן סגן השר.

ח"כ נורית קורן הגיבה כי "אין פלא שגל הטרור נמשך ושילדות בנות 13 יוצאות לרצוח יהודים כשחברי הכנסת מהרשימה המשותפת ממשיכים להסית בכל דרך מעל בימת הכנסת".

ח"כ קסניה סבטלובה אמרה כי היא לא מסתפקת בגינוי ביקור משפחות המחבלים. ''הסיקור האוהד בתקשורת בערבית מראה כי מגדובר בפעילות שפוגעת בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. ואני, כרגיל, מעדיפה מעשים על דיבורים - ולכן הגשתי תלונה לוועדת האתיקה כנגד חברי מפלגת בל"ד מסיעת הרשימה המשותפת".

ח"כ אמיר אוחנה הגיב כי "אין עוד שאלה לגבי הצד בו בחרו זחאלקה, זועבי וגטאס - המשמשים כסייעני טרור בכנסת ישראל. הבעיה היא לא בחוק - אשר קובע חד משמעית כי אדם שבמעשיו יש במפורש או במשתמע תמיכה במאבק מזויין במדינת ישראל.

"הבעיה היא בפרשנות של ביהמ"ש העליון, שעד היום הופך פעם אחר פעם את החלטותיה של ועדת הבחירות ומאפשר את התמודדותם לכנסת. היתרון היחידי שיש בהימצאם בכנסת הוא שאזרחי ישראל יודעים כך טוב יותר מה עמדותיהם של האנשים שבחרו בהם לכנסת - שכן כידוע הם לא נבחרו על ידי הנורווגים".