רון ארד
רון ארדצילום: פלאש 90

ראש חטיבת שבויים ונעדרים לשעבר במוסד, רמי איגרא, מתייחס בביטול מוחלט לעדותו של האזרח הלבנוני הנחשד בסיוע למוסד הישראלי ומספר על כך שראה את הנווט השבוי שעונה ומת בשבי בשנת 88'.

לדברי איגרא מדובר בסך הכול בניסיון של אזרח לבנוני להציל את עורו ולהוכיח שלא סייע לישראל אלא רימה אותה, ומעבר לסיפור עיתונאי אין בסיפורו דבר.

"רון ארד נעדר מה-3 למאי 88', כאשר נערכה פעולת מיידון. הוא הושאר בתאו על ידי שומרים שיצאו לפעולה וכשחזרו הוא לא היה. על כך נבנו כמה תיאוריות ונאספו מידעים שהצביעו  על כמה אפשרויות שאחת מהן היא שבאותו יום ממש האיראנים, שידעו על פעולת מיידון, ניצלו את ההזדמנות של היעדרות השומרים כדי לקחת את רון במסגרת עסקה בין נציגי אמאל ועימאד מורנייה שהיה אז המתאם של האיראנים וחיזבאללה בבירות".

"גם חיזבאללה וגם אנחנו התבשרנו על ידי וואפיק סאפה, האחראי על שבויים בחיזבאללה, שעימאד מורנייה הקדיש מאמצים רבים כדי להשיג מידע על רון ארד, ובמסגרת זו במסגרת מלחמת לבנון השנייה שלח עצמות ומידעים כמו המצנח ודברים אחרים. להערכתי המידע של קונטאר (המידע הנוכחי על עינויו ומותו של רון ארד. ש.כ.) הוא עורבא פרח.

''לעומת זאת הטענה הלבנונית מהשבוע שעבר על מעורבות מורנייה למצוא סימנים על רון ארד מחזק את הגרסה שרון לא נמסר לאיראנים. גורלו נקבע אמנם באותו לילה, אבל בנסיבות אחרות".

כשנשאל אם יתכן ואותו קונטאר, האזרח הלבנוני המעיד כעת, ראה אדם אחר וסבר שזהו רון ארד, השיב איגרא כי יתכן וזו הסיטואציה "אבל סביר להניח שהוא ממציא כדי להראות שהוא לא שיתף פעולה עם מפעיליו ולא סיפר להם את האמת כפי שהייתה. אין קשר בין הפלג הסורי שבו הוא היה פעיל לבין מי שהחזיק את רון ארד. רון ארד הוחזק על ידי אמאל, ויש עליו מידע עד 1988, בעיקר ממכתבים שאמאל הסכים לעשות עליהם עסקאות עם ישראל".

איגרא שב ומציין כי למיטב ידיעתו ולמיטב הידוע למערכת הביטחון הישראלית, בניגוד לפרסומים אחרים ב'ידיעות אחרונות', רון ארד נעלם ביום 3.5.88. "כך גם אמר הרמטכ"ל בישיבת הממשלה שדנה בשחרור טננבאום והשבת גופות חללי צה"ל מהר דוב".

ומה באשר לאפשרות שישנה הטעייה סדרתית של המערכת הישראלית, בה בשעה שהאמת אחרת לחלוטין? איגרא דוחה אפשרות כזו מכל וכל ואומר: "לא יתכן. יתכן שיש לנו לבנוני הזוי כמו שכל הזמן יש הזויים מסוגים שונים, בעיקר כאלה שחושבים שאפשר לקבל מישראל כסף תמורת מידע ויוצרים קשר מערכת המודיעין הישראלית עם אלף אלפי סיפורי סבתא מסוגים שונים, והנה לנו סיפור נוסף. ההבדל הוא שהפעם הסיפור מופיע בבית המשפט ותוך כדי שפיטת מי שחשוד בריגול לטובת ישראל".

להערכתו של איגרא בית המשפט הלבנוני לא יקבל גם הוא את סיפורו של אותו לבנוני. "המידע הזה לא מרגש אותי ובמערכת המודיעין הישראלית הוא לא משנה ולו דבר. זה סיפור טוב לחדשות ותו לא".