סגן ראש מועצת בנימין, ישראל גנץ
סגן ראש מועצת בנימין, ישראל גנץצילום: עצמי

מה התחושה לנוכח פיגוע במקום כמו שער בנימין?

"התחושה קשה, כאשר הפיגועים מגיעים אל המגרש הביתי והמשפחתי שלנו. הגעתי למקום דקות לאחר הפיגוע וראיתי מחזות קשים. פיגוע טרור במקום כל כך הומה מדיר שינה מעיניי, כסגן ראש המועצה, ובוודאי מעיני התושבים והקונים במקום".

כיצד מתמודדים עם האיום על מקום כזה?

"ההתמודדות היחידה שאנחנו מכירים ושעם ישראל מכיר לאורך הדורות היא לא להיכנע, לא לפחד ולא לאויבינו. להמשיך ולהגיע למקום, להראות נוכחות, לקיים חיים נורמליים. כמובן, לצד שיפור הביטחון במקום".

יכול להיות שמודל הדו-קיום נכשל?

"דו-קיום הוא לא מודל, הוא מציאות. אי אפשר ולא נכון ליצור הפרדה מלאה, ויש לבחון באופן מתמיד מה ניתן לעשות בכל פרק זמן ומקום. ביטחון התושבים עומד בראש סדר העדיפויות".

האם צריך לשנות את ההתייחסות לערבים במקומות שכאלו?

"ביטחון התושבים, כאמור, הוא בראש סדר העדיפויות. אי אפשר ולא נכון לבצע הכללה, המציאות משתנה וצריך לבצע הערכות מצב מתמידות".

מה עושה המועצה לצורך הגברת תחושת הביטחון?

"לפני תחושת הביטחון, צריך לדאוג קודם כול לביטחון בשטח. קיימנו מיד הערכות מצב עם הצבא והמשטרה, שאחראים על ביטחון האזור. באופן מיידי תוקנו בשער בנימין ליקויי ביטחון ושופרו אמצעי האבטחה במקום".

מה הדרישות שלכם מהממשלה וממערכת הביטחון?

"על הממשלה לדאוג לעצירה מיידית של כל כספי הטרור ברשות הפלשתינית. מערכת הביטחון צריכה לפעול באופן נחרץ לעצירת ההסתה, על כל המשתמע מכך, כולל מעצרים של כל מי שמסית לרצח יהודים". 

מה אומרים לתושבים בתקופה כזו?

"אני רוצה לומר לתושבי בנימין שאנחנו לא רק מחזקים אותם, אלא מקבלים כוח וחוזק מכוחם ועוצמתם. אני מעריץ את התושבים, ששומרים על איפוק ומגלים אומץ ונחישות. ינאי הי"ד רץ בידיים חשופות ובלי לפחד והסתער על המחבל - ומנע פיגוע גדול יותר, ועל כך אני מצדיע לו".