השדולה לחיזוק יחסי ישראל עם יבשת אפריקה בראשות ח"כ ד"ר אברהם נגוסה (הליכוד) הושקה היום (שני) בכנסת במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, ובהשתתפות שגרירי מדינות אפריקה בישראל.
ראש השדולה פתח את כנס ההשקה בציטוט של תיאדור הרצל על המשותף בין העם היהודי לבין עמי אפריקה ופירט: "העם היהודי והאפריקני חולקים ייעוד דומה. שניהם סבלו מאפליה ומשלטון זר. שניהם חולקים מאבק היסטורי משותף נגד דיכוי קולניאליסטי. הקשרים ההיסטוריים הללו יכולים לקשר ביננו ביחסי אנוש, פוליטיקה, מסחר, כלכלה, טכנולוגיה, ביטחון, תרבות וחילופים אקדמיים".
לדבריו, "האדמה באפריקה פוריה וביחד עם טכנולוגיה ישראלית יש אפשרות לקדם הפיכה באופן בו אוכל מיוצר באפריקה. ראינו את ההשפעה החיובית של שיתופי הפעולה בין המדינות ויש לחזקם".
ראש הממשלה בנימין נתניהו סיפר כי קיבל הזמנה לבקר באוגנדה סביב 40 שנה למבצע יונתן. עוד אמר: "ישראל חוזרת לאפריקה ואפריקה חוזרת לישראל. זה מתרחש בצעדים ענקיים, זה קורה כעת מכיוון שזה כל כך ברור שזה טוב לאפריקה וטוב לישראל. אנו עומדים בפני אתגרים רבים. האתגר הגדול ביותר מולו אנו מתמודדים הוא הרדיקליזם האיסלאמיסטי, שמאיים על כל מדינות אפריקה ולדעתי על העולם כולו. אנו מכירים בסכנה הנשקפת מאלשבאב ודומיהם ואנו מוכנים לסייע במלחמה נגדם ולתת מהמומחיות שלנו לשירותכם".
"ישראל מוכנה לעזור בכל מקום בטכנולוגיה, תיירות, חקלאות, הובלת מים, תקשורת ועוד. אנו רוצים לסייע במלחמה נגד הטרור ובניצול ההזדמנויות של המחר, שניהם הולכים יד ביד", הוסיף.
יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין ציין כי ישראל היתה אחת החלוצות בקשר עם אפריקה. "אם ברצוננו לפתח את הקשר בין המדינות יש לעשות זאת על בסיס פרלמנטרי. ממשלות באות והולכות אך הפרלמנט נשאר. על כן החלנו בשיתוף פעולה בין פרלמנטים רבים באפריקה", אמר אדלשטיין וסיכם כי הוא מקווה כי על ידי חיזוק הקשרים בין הפרלמנטים "נוכל להביא מסר חיובי לכל האיזור. בעניין זה אין אופוזיציה וקואליציה, כולנו רוצים עתיד טוב יותר לילדנו".
שגריר קמרון בישראל הנרי אסומבה, זקן הסגל הדיפלומטי בישראל, סיפר כי מאז שהוא שגריר זאת הפעם הראשונה שהוא יושב עם הממסד הפוליטי הישראלי על מנת לקיים סיעור מוחין כיצד ניתן להתמודד עם אתגרי המחר וציין כי "ראש הממשלה הוא מהמנהיגים הישראלים הראשונים לפתוח בכל הכוח צוהר בין אפריקה לבין ישראל".
שגריר קניה בישראל אגוסטינו נג'ורג'ה הודיע כי ביקורו של נשיא מדינתו היה הביקור הבינלאומי המוצלח ביותר שלו והבהיר כי המדינה מצפה בקוצר רוח להמשך חיזוק הקשר ולהגעה של רה"מ לקניה.
שגריר דרום סודן בישראל רובן בנג'מין הפציר ברה"מ לבקר במדינה ואמר כי ביקור מסוג זה, "יוכל לאחד את השבטים המשוסעים שם ויוכל להביא שלום ולשים קץ לשפיכות הדמים" עוד אמר, "הגישה באפריקה ובישראל השתנתה, הגיע הזמן להביט לאינטרסים המשותפים שלנו. האנשים של דרום סודן אוהבים את ישראל".
שגריר חוף השנהב גומיס ג'יאן-באפטיסט הזמין גם הוא את ראש הממשלה לבקר במדינה.