נאלצה להתפשר. רגב
נאלצה להתפשר. רגבצילום: מארק ישראל סלם, פלאש 90

פרקליטות המדינה הגישה היום (שלישי) לבג"ץ בקשה למחיקה בהסכמה של העתירה שהגיש תיאטרון "אל מידאן" נגד החלטת המשרד לשלול את תקצובו בשנת 2015.

לבקשה צורף הסכם שהושג ונחתם בין התיאטרון לבין משרד התרבות - בו התחייב המשרד להחזיר את התמיכה לתיאטרון בניכוי חלק ממנה. מנגד התחייב התיאטרון למשוך את העתירה שהגיש.

ההסכם עם התיאטרון נחתם בעקבות חילופים שנערכו בהנהלת התיאטרון - והתחייבות שנתנה הנהלת התיאטרון החדשה לתקן את הליקויים שהתגלו בפעולתו והיוו עילה לשלילת התמיכה בו.

נזכיר כי מדובר בתיאטרון שהעלה את ההצגה מעוררת המחלוקת "הזמן המקביל", המבוססת על סיפורו של המחבל ואליד דקה שרצח את החייל משה תמם הי"ד.

ההסכם בין התיאטרון למשרד נחתם על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה, לאחר שהיועץ כפה את הפשרה על שרת התרבות שהתנגדה לחתימת ההסכם.

רגב התבטאה בעבר נגד הפשרה ואמרה, "אני מסרבת להגיע לפשרה עם מוסד שמתיימר להיות מוסד תרבות ושהצטברו עדויות רבות על היותו מפר חוק. הצעת הפשרה שהגיעה לפתחי רק הוכיחה שצדקתי בטענותי לאורך כל הדרך ומדובר בגוף שעיקר פעילותו איננה תאטרון".

בארגון אלמגור מגיבים בחריפות על ההסכם, "זהו הסכם כניעה להאדרת טרור בחסות ממשלת ישראל".

מאיר אינדור, מנכ"ל ארגון נפגעי הטרור 'אלמגור', שהפיק את הדו"ח עליו התבסס משרד התרבות בהחלטה להפסיק את המימון לתיאטרון, אומר, "אנחנו דוחים בשאט נפש את ההסכם הבלתי מוסרי שנכפה על משרד התרבות  משרד המשפטים עם הטולרנטיות שלו מול ההסתה נתן כרטיס פתוח להמשך הסתה לרצח יהודים.

"כאשר מוסד התרבות המרכזי של המגזר הערבי בישראל במשך 8 שנים עושה פעילות לעומתית נגד מדינת ישראל, מהלל מחבלים ועושה להם כינוסים למרגלים ובמשרד המשפטים, הדבר הזה עובר מתחת לרדאר. פירוש הדבר שזה לא ב-DNA של המשרד להתמודד עם ההסתה. את המשרד הזה צריך לפרק".

"המחקר שיש בידינו יגיע לבג"צ ואנו נדרוש לפרק את אלמידאן ברשם העמותות. בימים שבהם תוקפים את חיילי צה"ל ודוקרים אותם, ממשלת ישראל מאפשרת להלל את הדוקרים בחסות משרד התרבות", אומר אינדור.