
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ערך הבוקר (רביעי) קבלת פנים ממלכתית לנשיא יוון פרוקופיאוס פאבלופולוס המקיים ביקור ממלכתי בישראל.
נשיא יוון התקבל בטקס רשמי במהלכו הושמעו המנוני שתי המדינות, לאחריהם סקרו שני הנשיאים את משמר הכבוד הצה"לי ובסיומו נשאו השניים הצהרות מדיניות. בהמשך קיימו השניים פגישת עבודה במסגרתה דונו בחיזוק היחסים בין ישראל ויוון.
נשיא המדינה ריבלין ברך את נשיא יוון עם הגיעו לירושלים, "כבוד גדול עבורנו לארח אותך, ידיד אמת של ישראל". הנשיא ציין את הקשר ההיסטורי בין העמים: "לאורך ההיסטוריה היה מגע הדוק ומפרה ברוח ובחומר בעולם הרעיונות ובעולם המעשה, בין העם ביוון לעם בישראל.
''היום אנו שתי דמוקרטיות מערביות השואפות לשלום, יציבות וביטחון וחולקות בניהם את המרחב המשותף של האגן המזרחי של הים התיכון", אמר ריבלין.
"בשנים האחרונות אנחנו מגלים עד כמה האגן המזרחי של הים התיכון הוא מרחב קרוב", התייחס הנשיא לאתגרים האזוריים כיום, "אנחנו לא רק ידידים אלא גם קרובים אחד לשני. מלחמות וחוסר שקט במזרח התיכון יוצרות תסיסה שמשפיעה באופן ישיר עליכם ועלינו, הכאוס בסוריה וההתמודדות עם הטרור ממשיכים ללא ספק להוות אתגרים איתם אנו מתמודדים, לצד המאמץ הכלכלי".
ריבלין הדגיש את הסכנה המשותפת שהאסלאם הקיצוני ודאע"ש מציבים בפני מדינות האזור, "המדינות השכנות והקרובות לנו היושבות בחלקו המזרחי של אגן הים התיכון, חייבות להפנים את הסכנה המשותפת של האסלאם הקיצוני ודעא"ש, להתאגד אל מול האויב הזה, וליצור ברית אחת, ברית אזורית, כלכלית וביטחונית לעצירתו ובלימתו של הטרור העולמי.
"אני מקווה שהמפגש שלנו, שנעשה תוך חיזוק, ממשיך והולך של הקשרים בין המדינות הממשלות והעמים, יעצים ויגביר את הברית האסטרטגית שהולכת ונרקמת בין העמים", הוסיף ריבלין.
נשיא יוון הודה לנשיא המדינה על המילים החמות והדגיש כי הוא שמח ונרגש לבקר בישראל ובירושלים וציין את הקשרים החמים בין המדינות בתקופה זו. "העמדה המשותפת לשני עמינו באזור ויכולותינו מאפשרים, דרך שיתופי פעולה להתגבר על האתגרים העומדים מולנו".
פאבלופולוס הוסיף כי "שורשי היחסים בין המדינות עמוקים ממספר שנות היחסים הדיפלומטיים בינינו". לדבריו "בתקופה מאתגרת זו, אנו מוכרחים להבין מה תפקידנו. אנו יכולים לשתף פעולה בתחומים רבים, אך העניין החשוב ביותר הוא השלום באזור, שמירה על הדמוקרטיה, בני האדם והעזרה ההדדית".
"יש אתגרים רבים באזורנו ובאירופה כולה", הדגיש נשיא יוון, "כעת הזמן לפעול על פי הערכים המשותפים לנו. אתם חוויתם על בשרכם חיי פליטות. אנו מקבלים ביוון את הפליטים כפי שעשו אבותינו, כבני אדם המגיעים להם זכויות - אך בכל הנוגע לטרור, דוגמת ג'יהאד ודאע"ש אסור לנו להשלים עמו ועלינו להיות חד משמעיים נגדו.
''הטרור שלהם מכוון נגד האנושות כולה. עלינו להעביר מסר לאירופה שאנו עומדים יחד נגד הטרור וכי בנושא הפליטים לא נסכים לגילויי שנאה נגד בני אדם, שהם המקור לגילויי גזענות ואנטישמיות. אני רואה בפחד את עליית הגל הזה, עלינו לחסל אותו בשם זיכרון השואה, להילחם נגד הטרור ובעד האדם. אסור לנו להסכים שיבשת אירופה תשוב להיות חשוכה, אירופה חייבת להמשיך להיות יבשת מוארת ואנושית".
בסוף דבריו אמר נשיא יוון לנשיא ריבלין, "המתינות שלך והסובלנות שלך מעידים על כך שיש לנו נושאים משותפים רבים לדון בהם. אני מאחל לעם בישראל שלום וביטחון בהם יוכלו לחיות בבריאות ושגשוג ולעמוד באתגרים הגדולים שניצבים מולנו. אני רואה בך ידיד גדול ויקר למדינתי".