
שופטי בית המשפט העליון, אסתר חיות, עוזי פוגלמן ודפנה ברק-ארז, החליטו פה אחד לדחות את ערעורו של שמעון גפסו, ראש עיריית נצרת עילית, שלחו את ראש העיר נצרת עילית שמעון גפסו לכלא.
בחודש פברואר 2015 הורשע גפסו בבית המשפט המחוזי בחיפה בעבירת שוחד, אולם בית המשפט החליט להקל בעונשו, קבע כי ירצה את העונש של שישה חודשי מאסר בעבודות שירות, וכן קבע כי לא דבק קלון במעשיו.
גפסו ערער לבית המשפט העליון על עצם ההרשעה ואלו המדינה ערערה לבית המשפט העליון על קולת העונש.
בית המשפט העליון דחה את ערעורו של גפסו, ומנגד כאמור קיבל בית המשפט העליון את ערעור המדינה על גזר הדין. בית המשפט קבע כי יש קלון בעבירה שבה הורשע גפסו והחליט כי עונש המאסר שהושת על גפסו ישאר 6 חודשים, אך יהא עליו לרצותו מאחורי סורג ובריח.
השופטים קבעו בין היתר כי גפסו היה מעורב ישירות ובאופן הדוק במהלכים שביצעו אנשיו לאחר הבחירות למועצת העיר נצרת עילית בנובמבר 2008, בכך שהציבו לסמיון ברון - חבר מועצת העיר מטעם "קדימה" - תנאי כי יתפטר מחברותו במועצה שאם לא כן תפוטר רעייתו לשעבר מעבודתה בחברה לפיתוח נצרת עילית בע"מ.
בית המשפט קבע כי מעשיו אלה של גפסו מקיימים את כל יסודותיה של עבירת השוחד, בין היתר, משום שהתנאי שהציב גפסו בפני המתלונן, באמצעות עושי דברו, יש בו משום ניצול בוטה לרעה של מעמדו כראש העירייה.
עוד נקבע כי העובדה שגפסו ביקש להשפיע על הרכב חברי המועצה מן האופוזיציה (סיעת קדימה), מקימה חזקה כי עשה כן מתוך אינטרס פוליטי שאותו ביקש לקדם וחזקה זו לא נסתרה במקרה דנן.
בנוסף קבעו השופטים בניגוד לקביעת שופטי המחוזי כי בעבירה יש קלון מאחר שמדובר בעבירה מובהקת של שחיתות ציבורית הנגועה בפגם מוסרי וערכי המחייב קביעה כי דבק קלון במעשים.
נזכיר כי בחודש דצמבר 2015 זיכה בית המשפט המחוזי את גפסו מכל האישומים נגדו בתיק אחר, וקבע כי המעשים שיוחסו לו באותו התיק לא היו פליליים.