מרכז איין ראנד והתנועה הליברלית החדשה ערכו היום (רביעי) אירוע תחת הכותרת 'כנס החירות'.
בכנס שהתקיים ביפו - מתח יו"ר ועדת הרפורמות, ח"כ אלי כהן, ביקורת חריפה על ממשלת נתניהו, חרף העובדה שהוא חבר בקואליציה.
"התקציבים שנעשו על ידי המדינה היו נעדרי כל חזון ונעדרי כל השפעה. כל אחד שמנהל חברה עסקית רוצה לראות איך הוא צומח, אך לצערינו זו לא היתה המטרה. מהצד השני נטל הרגולציה בישראל גדל באופן משמעותי ולבסוף אווירה אנטי עסקית שקיימת בבית המחוקקים שכל מי שמצליח מייד הופך להיות אויב. אבל לא רק מדובר בחברות הגז, גם חברות ההיי טק לא רוצות לבוא ולהיסחר כאן בישראל", טען כהן.
לדבריו. "אם לא יהיה גידול של המגזר העסקי בישראל ירדו ההכנסות ממיסים. בתקופה של פחות מעשור הבורסה בישראל התכווצה בשלושים אחוז. הכלכלה הישראלית חייבת לחשב מסלול מחדש. מאז אינטל אף חברה משמעותית לא הגיעה לישראל. העולם לא מסתובב סביבנו. אנחנו מפסיקים להיות אטרקטיביים".
ד"ר מיכאל שראל, לשעבר הכלכלן הראשי באוצר ועמית מחקר במכון קהלת ביקר את הנכונות של הפוליטיקאים להטיל עוד ועוד מגבלות על השוק, "למקבלי ההחלטות בישראל יש תמריץ ליצור עוד ועוד רגולציה. ככל שהפוליטיקאים עושים יותר רגולציה אקטיבית, לא משנה אם היא מזיקה ומשבשת את הפעילות הכלכלית, כך הם נחשבים כפעלתנים ועובדים למען הציבור. כך לדוגמה הגבלת שכר הבכירים בבנקים- מדובר פשוט בהחלטה בולשביקית. יש מין תחושה כזו בציבור שהפקידים יודעים איך לקבוע את השכר הראוי למנהלים בחברות, ותאגידים לא. עם זאת, אם יש בעיה בממשל התאגידי, שגורמת לעיוותים, טפלו בממשל התאגידי, אבל כאן לא עשו את זה ובחרו לטפל בסימפטום".