מפעל פרס מוסקוביץ' לציונות הכריז על זוכי פרס "רוח ציון" ליזמות צעירה אשר יוענק בטקס חגיגי למחרת יום ירושלים.

הזוכים הם שרה העצני-כהן יו"ר תנועת ישראל שלי וגלעד (גילי) כהן מנכ"ל עמותת לוחמים ללא גבולות.

שרה העצני כהן

יו"ר תנועת 'ישראל שלי', התנועה הציונית-לאומית הגדולה ברשת, המעודדת אקטיביזם ציוני בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות. התנועה הוקמה בשנת 2010 על ידי נפתלי בנט ואיילת שקד והצליחה לקדם את הציונות ברשתות החברתיות תוך שינוי השיח והמציאות היומיומית.

התנועה בראשות העצני-כהן עוסקת בפעילות יחסי ציבור והסברה ברשת האינטרנט בכלל וברשתות חברתיות מקוונות בפרט. לתנועה פעילות רחבה בדפי הפייסבוק שלה שקיימים בשפות עברית, אנגלית, רוסית וערבית וכן בחשבון הטוויטר שלה וברשימת אימיילים המונה עשרות אלפי מנויים.

התנועה יוזמת פעולות מחאה ציבוריות והפגנות כנגד פעילות מצד חוגי שמאל קיצוניים וגורמים בינלאומיים המקדמים 'דה לגיטימציה' של מדינת ישראל.

העצני-כהן החליטה לשים בראש סדר העדיפויות בתנועה את האתגר הלאומי של המלחמה בBDS ובתנועת הדה-לגיטימציה בעולם כנגד ישראל. בתנועה חברים מעל 150 אלף איש, הנחשפים לפעילות ענפה באמצעות תכנים ציונים, סרטונים ופעולות בהן לציבור יש כוח להשפיע על המציאות, מתוך הבנה שזירת הפעילות והאקטיביזם שינתה מקום מכיכר העיר לאמצעים הטכנולוגיים.

כל זאת לצד שיתופי פעולה עם נבחרי ציבור, אישי ציבור וארגונים ציבוריים, מה שמוביל להפעלת לחץ ציבורי התורם לשינוע הציבור בישראל על המציאות בה הוא חי.

לצד הפעילות כנגד תנועות החרם, פועלת התנועה בתחומי ביקורת התקשורת בישראל ובעולם תוך פעילות מתמדת לתיקון עיוותים בסיקור. התנועה פועלת גם בתחומים של תמיכה בהתיישבות, במיעוטים הנאמנים למדינה ובתמיכה בלתי מעורערת בחיילי צה"ל בארץ ובעולם.

העצני-כהן פועלת מתוך חזון למצב את התנועה כתנועה חוץ פרלמנטרית ציונית שיש בידה הכוח להפעיל את הציבור בכל שכבות המדיה החברתית ואף בשטח.

גילי כהן
גילי כהןצילום: יח''צ

גלעד (גילי) כהן

מייסד עמותת 'לוחמים ללא גבולות', עמותה ישראלית ציונית הפועלת למנף את התשתית העצומה של עשרות אלפי תרמילאים ישראלים בוגרי צבא המטיילים במדינות העולם השלישי לטובת התנדבות הומניטארית במדינות אלו כחלק מ"הטיול הגדול", ובכך להציג את פניהם האמיתיות של ישראל בכלל ובוגרי צה"ל בפרט ברחבי העולם.

מידי עשור מייצאת ישראל למעלה  מארבע מאות אלף תרמילאים ישראלים המטיילים רובם ככולם במדינות העולם השלישי החל מהודו ונפאל במזרח, ועד  לברזיל, בוליביה ופרו שבדרום אמריקה, ארגון לוחמים ללא גבולות הוקם כדי למנף משאב אנושי זה לכדי עשייה הומניטארית כחול לבן תוך הצגת פניהם היפות ישראל ובוגרי צה"ל ברחבי העולם.

כיום, תוך שנתיים בלבד מהקמתו הארגון כבר פעיל לאורך השנה בשלוש יבשות שונות (הודו, אתיופיה וארגנטינה) ומוציא מידי מספר חודשים מחזורים שונים של מתנדבים. כל מחזור התנדבות שנפתח מתחיל בפרויקט הנקרא "עניי עירך" המהווה תנאי יחיד להצטרפות לעמותה  ובמסגרתו מתנדבים חברי המשלחות המיועדים במשך מספר ימים בישראל עם נוער בסיכון טרם היציאה לטיול הגדול ובתוכו ההתנדבות.

כל מחזור התנדבות נמשך כשבועיים, כאשר המתנדבים מתחילים בהתנדבות באזורי העוני הגדולים בעולם. במהלך ההתנדבות מעבירים המתנדבים שיעורי חשבון, אנגלית ועוד באזורי העוני במדינות אלו. עד היום נחשפו לפרויקט למעלה ממאה וחמישים מליון איש ברחבי העולם זאת בעזרת למעלה מ25 סיקורים שונים בתקשורת העולמית המציגים את פניה היפות של מדינת ישראל.

לסיקורים אלו חשיבות מיוחד דווקא בשעה זו בה ישראל מנהלת מאבק נגד הקולות הקוראים להחרימה דוגמת ארגוני ה BDS ודומיהם.

כהן שהקים את העמותה לאחר שירות בן שמונה שנים ביחידה מובחרת פועל מתוך אמונה כי אחרי שישראל כבר הפכה למעצמה עולמית של הייטק, מדע וחקלאות הגיע הזמן לעשות זאת גם בעשייה הומניטארית כחול לבן ולהפוך את ישראל למעצמה עולמית של חסד ונתינה תוך הצגת פניה היפות בעולם. "אור לגויים" הלכה למעשה.

כיום על כל משלחת מתמודדים למעלה מארבע מאות תרמילאים ולכן הצפי הוא להרחבה משמעותית של הפעילות ליבשות נוספות כבר בשנה הבאה.

פרס מוסקוביץ' נוסד על ידי ד"ר ארווינג וצ'רנה מוסקוביץ', כביטוי לתמיכה במגשימי הציונות בחברה הישראלית של היום, הפועלים לטובת צרכי הכלל, וכדי להבטיח את חוסנו של הבית הלאומי היהודי.

אל ועדת הפרס הוגשו מאות מועמדויות ולאחר תהליך ארוך נבחרו הזוכים, בהם ראתה את השתקפות מיטב העשייה הציונית, במציאות הישראלית המורכבת כל-כך שבתחומי החברה, החינוך וההתיישבות.

הזוכים הצעירים בפרס 'רוח ציון' מצטרפים לשלושת הזוכים בפרס 'עוז ציון' עליהם הוכרז בשבוע שעבר: חבר הכנסת לשעבר יהודה הראל, העיתונאית קרוליין גליק והרב בני אלון.