האוניברסיטה העברית. ארכיון
האוניברסיטה העברית. ארכיוןפלאש 90

המכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית ערך בשבוע שעבר כנס עולמי בנושא הפילוסופיה של המוסר. ביום השלישי של הכנס נלקחו מרצים ומרצות מכל רחבי העולם לסיור בירושלים בחסות עמותת השמאל הקיצונית "עיר עמים".

ד"ר רונן שובל, יו"ר המועצה האקדמית למדיניות לאומית ומומחה בתחום הפילוסופיה הפוליטית, אומר לערוץ 7 כי הבחירה בעמותת ''עיר עמים'' להובלת הסיור מעלה שאלות קשות.

"מזמינים אנשים מכל רחבי העולם לדון בפילוסופיה של המוסר ובאותה עת מנצלים את ההזדמנות כדי לקחת אותם לסיור פוליטי שמקדם אג'נדה פוליטית של עמותת שמאל קיצונית שרוצה לחלק את ירושלים", אומר שובל.

הוא תוהה מדוע האוניברסיטה העברית לא עורכת סיור בהדרכה של עמותה ניטרלית כדוגמת "יד בן צבי''. לדבריו "'עיר עמים' מנצלים כאן תקציבים ציבוריים כדי לקדם תפיסת עולם חד צדדית שתבאיש את ריחנו בעולם. זה יחזור אלינו כמו בומרנג בחרמות על ישראל".

ד"ר שובל טוען כי האוניברסיטה העברית מעולם לא ציינה בין כתליה את יום שחרור ירושלים, מה שמעלה תהיות נוספות על דרך קבלת ההחלטות במוסד חשוב זה. "בכל שנותיי באוניברסיטה לא ראיתי אירוע ממלכתי לציון יום ירושלים. אבל משום מה במרחב הציבורי של האוניברסיטה מציינים כל יום או אירוע בינלאומי שמייצג תפיסות רב תרבותיות ולא לאומיות.

"זה עצוב, אי אפשר לומר מצד אחד 'אנחנו גוף אקדמי נטול פניות' אבל במרחב הציבורי לתת במה לאירועים בעלי תפיסת עולם פוליטית שמאליות", מוסיף שובל.

מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה, "המכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית מקיים כנס אקדמי בנושא פילוסופיה פוליטית. אורחי ואורחות הכנס המגיעים מחו"ל הוזמנו, כנהוג בכנסים מסוג זה, גם לסיור בעיר ירושלים.

''הסיור התקיים בהובלת עמותת 'עיר עמים', הפנייה לעמותה נעשתה מאחר ומדובר בגוף מקצועי המארגן סיורים מגוונים בעיר. הסיור מיועד להעשרה ונקבע בהתייעצות עם האורחים והאורחות".