הסופרת יעל משאלי חושבת שמפקד גלי צה"ל, ירון דקל, שגה כשהשעה את השדר והאב הגרוש ג'קי לוי, מהגשת התוכנית "משפחה גרעינית".
דקל נקט בצעד זה אחרי שלוי הביע בשידור חי את מצוקתו לאחר שנמנע ממנו, לדבריו, לאסוף את ילדיו מבית הספר.
"תארו לכם שדרנית פופולרית בגל"צ פותחת את שעת השידור שלה בקול רועד ומספרת שברגעים האחרונים חוותה פיגוע מיני", כתבה משאלי בפייסבוק הבוקר (יום א'), וציינה כגילוי נאות כי היא מכירה את לוי מזה עשרים שנה ואף עבדה לצידו. "תארו לעצמכם שדרנית אחרת קורסת אל המיקרופון בתיאור אגרוף שחטפה מבן זוגה. תארו לעצמכם אישה מספרת במיקרופון פתוח על מציאות נשים גרושות ואיך קרה לה בשעה האחרונה שככה וככה וככה.
"יכולים לתאר לעצמכם? את הברכות? הצל"שים? הפרחים? הפולו-אפ אצל רפי רשף ולונדון ותכניות הבוקר? את חברות הכנסת רוקדות באקסטזה? ועכשיו תתארו לעצמכם גבר עושה את זה".
"יש נשים שמנסות 'להוריד' את הגברים"
בשיחה עם ערוץ 7 הסבירה משאלי כי ההשעיה היתה, לדעתה, צעד מוגזם ושגוי: "שדרן הוא לא איזה 'דקלמן'. המאזינים לפחות מצפים ממנו להגיד דברים מעצמו, דברים שלו, לספר חלק מחוויה מאיפה הוא הגיע להשקפת העולם שלו. בוודאי וודאי כשמדובר בשדרן שעולה לשידור רגעים ספורים אחרי שעבר חוויה שמבחינתו היא מטלטלת ובאופן הכי מאופק והכי מצומצם משתף את המאזינים בדברים שעברו עליו".
משאלי סבורה שהעלאת הנושא היתה צריכה דווקא להיות הזדמנות לדון בו, ולא להשתיק אותו.
"אז יכול להיות שהדבר הזה הוא לא על פי כללי שדרני הרדיו וכתב המינוי שלהם, אני לא מכירה את זה", אמרה. "אבל הדברים שג'קי אמר, הם מרימים לנושא הרבה יותר רחב ועמוק ומקיף מהסיפור של ג'קי בעצמו והיה ראוי שגלי צה"ל במקום שישעו אותו ישתמשו באמצעים אחרים כמו לקרוא אותו לסדר או לנזוף בו, הכל בסדר... אבל שייקחו את הנושא הכל כך חשוב הזה והכל כך סמוי והנסתר מהאוזן ומהעין, וימנפו אותו לשיחה רצינית בתוכנית הזו של ג'קי שאני מבינה שהיא עוסקת בתכנים ובנושאים משפחתיים".
"ברור" שיש תחושה של פחד לעסוק בנושא, אמרה בתשובה לשאלתנו. התנועה למען זכויות האישה היא "נושא שבציבור הישראלי עובד מאוד חזק, ואני לא יכולה להגיד שאני לא מרוצה מזה, ושאני לא חלק מהתנועה הזו, שעוסקת ברצון להגיע ליחסי שוויון בזכויות של נשים בכל התחומים. אבל כשאני מדברת על זכויות ועל שוויון אני באמת מכל הלב מדברת על זכויות שוות ועל שוויון ולא בשום אופן איזושהי מלחמה שבה הגברים הם אויבים שלנו ובכל מקרה – ולא משנה מה עומד על הפרק – אנחנו מנסות לרמוס אותם או להוריד אותם, או לעשות אותם לא שווים. זה לא המלחמה שלי", הטעימה.
"ובתחום הזה, גם בתחומי הגירושין וגם בתחומים של יחסים אחרים בין גברים ונשים, אני מאוד רוצה שנשים יבינו את המשמעות של המלחמה חסרת הפשרות שלהן. הן לא ישיגו תוצאות, לא לטובתן, לא לטובת דור ההמשך שלנו, וקורבנות גברים זה גם כן דבר שאני מאוד כואבת אותו".
קנטור 'ניסתה להציל' את לוי
המגישה השנייה של התוכנית, שרון קנטור, הסבירה ללוי בשידור ביום ד' האחרון כי נשים מנסות בתקופה זו "לעשות תיקון" אחרי דורות ארוכים של אי-צדק. משאלי סבורה שקנטור לא באמת ניסתה להצדיק את העוולות שלוי הצביע עליהן, אלא "להציל" אותו מהסתבכות.
"אני לא מכירה את שרון", אמרה לנו. "אני הבנתי את הסיטואציה שם שזה נפל עליה ככה בלי הכנה. היא לפי דעתי הבינה לאיזה מצב ג'קי מסבך את עצמו ורצתה לנסות להציל אותו ואת השידור מנקודת מבטה. אני לא חושבת שזו הדעה שלה. אני חושבת שהיא ניסתה לקחת אותו לדיון יותר עקרוני ובמסגרת הדיון הזה (להגיד) שבאמת קורה מה שקורה, שנשים מפילות גברים כחלק ממלחמה כוללת.
''חבל שבאמת זה נקטע כל כך באמצע כי היה מקום לנשום שנייה, ששניהם ינשמו ואז שינהלו על זה שיחה. כי לקטוע את זה וללכת לנושאים אחרים, אפילו כמאזינה זה נראה לי דבר לא נכון. הנושא הזה הוא נושא שאני מקבלת עליו כל הזמן סיפורים קורעי לב".
בעמוד הפייסבוק שלה אף כתבה משאלי כי "מה שלנשים מותר היום לגברים אסור. לכן מאבק הגברים הגרושים הוא מאבק מתחת לרדאר, מאבק מושתק, מוחלש, לא פוליטיקלי קורקט. נשים יצאו עכשיו לאלף שנים של מאבק על שוויון – והם שורפות את העולם בדרך שלהן לשם. כולל את הילדים שלהן. אם יש דיון ציבורי על תלונות שווא של נשים כלפי גברים הוא בעיקר בשדה הקרב הזה. של המתגרשים.
"גברים גרושים מתאבדים פה בקצב מטורף. לפני כן הם עוברים גיהנום", קבעה, והוסיפה: "כן, יש דבר כזה גברים טובים ונשים מטורפות... יש דברים כאלה גברים שהם קרבנות של המערכת. וזאת מלחמה שנשים טובות צריכות להתייצב בה לטובת גברים טובים".