פסגת שרי החינוך העולמית של ארגון ה-OECD התקיימה לראשונה בישראל, ביוזמת השר נפתלי בנט, ובהשתתפות כ-350 נציגי חינוך, ובהם כ-30 שרי חינוך ממדינות כמו שוויץ, שבדיה, אוסטרליה, ניו זילנד, קוריאה, פינלנד, נורבגיה, סין, גרמניה וטורקיה.
הכנס, שנמשך שלושה ימים, הוא הכנס הבינלאומי הגדול ביותר שנערך עד כה על ידי משרד החינוך. היום (שלישי) נתקיימו מושבים בנושאי טכנולוגיה חינוכית וטכנולוגיה ככלי לחדשנות.
השר בנט קיים מרתון פגישות אישיות בארבע עיניים עם שרי חינוך מסין, גרמניה, ניו-זילנד ורומניה, בהן הגיע להסכמות על שיתופי פעולה וקידום היחסים בין המדינות בשלושה תחומים עיקריים: שיתוף פעולה אקדמי, חילופי סטודנטים והוראת השואה.
מושב הנעילה החגיגי נחתם בסבב בו שיתפו שרי החינוך בחווייתם מהכנס - והודו לשר החינוך ולמדינת ישראל על האירוח החם.
מנהל תחום החינוך של ארגון ה-OECD, מר דירק ואן דאם, נשא דברים והודה לשר החינוך ולמדינת ישראל על כנס פורה ומוצלח, שמגביר את המחויבות של מעצבי המדיניות במדינות ה-OECD לשתף פעולה באתגרים החשובים העומדים בפניהם: חדשנות חינוכית וחינוך לחדשנות, בשליחותם לחינוך דור העתיד של העולם.
השר בנט הודה למשתתפים על שבחרו להגיע לישראל, "הכנס מהווה הוכחה שלישראל יש מה להציע לעולם בתחומים רבים של חדשנות וחינוך, פורמאלי ולא פורמאלי, אך גם שיש לנו מה ללמוד מההצלחות של מדינות אחרות. אין ספק כי המפגשים והשיחות עם בכירים מכל העולם נתנו לי רעיונות לקידום החינוך בישראל, ואני בטוח שכך מרגישים גם שאר הנוכחים".