ראש מועצת שומרון לשעבר, בני קצובר, מזכיר בראיון לערוץ 7 את מעשיו הטובים של שמעון פרס בתחילת דרכו כשר הדואר ושר הביטחון.
"הוא היה כמעט איש ארץ ישראל השלמה. ב-1971 כשעלינו לקריית ארבע הוא ביקר אותנו, מפלגת העבודה בנתה 250 יחידות דיור בקריה, וכשר הדואר הוא הקים אצלנו מרכזיית טלפונים פי עשרה ממה שנחוץ כדי שיהיה לנו לטווח ארוך, הוא פתח את סניף הדואר והנפיק חותמת מיוחדת וחתם על גלויות דואר".
לדבריו, מעורבותו של פרס בהקמת ההתיישבות מורגשת עד היום, "פרס תמך בעליה לקרקע של גרעין אלון מורה, הוא דאג שתוך שבוע תהיה לנו תחבורה ציבורית וקיים את כל ההבטחות. חבל שלא עושים היום שימוש באמירותיו אז שהרי השומרון חשובים יותר מהרי הגולן מבחינה אסטרטגית.
"הוא האשים באנטישמיות את אלה שלא רוצים יהודים בשומרון. כשר בטחון הוא היה שותף לפשרת סבסטיה ובמידה רבה הוא בישל את הפשרה. הוזמנו אז ללשכתו בתל אביב וניסחנו את הסעיפים כשרבין נמצא מהעבר השני של הקו".
עם זאת קצובר לא מתכוון להגיע להלווייתו, "שאלו אותי ואמרתי שאני לא יכול להשתתף בהלוויה של מי שהביא את הסכמי אוסלו. שכני מנחם פליקס איבד את בתו מיד אחרי אוסלו. מעטים יודעים שגם בשנים האחרונות שלו כנשיא הוא המשיך לעסוק במהלכים מדיניים והגה רעיון של הותרת יהודים במדינה הפלשתינית מתוך הנה שרוב המתיישבים יעזבו ורק מעטים יישארו".
קצובר השווה את פרס לראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, "הוא הזכיר קצת את שרון, פרה שנותנת חלב ובועטת בדלי. במשך שנים הקשר אתו נותק. אבל במסיבה שנערכה לכבודה של גאולה כהן כשקיבלה את פרס ישראל לפני כמה שנים הוזמנתי גם לשאת דברים וגאולה רצתה שאעביר מסרים אידאולוגיים. גם הנשיא שמעון פרס היה שם. כשלחצתי את ידו הזכרתי לו שיש לו מניות בכורה בהתיישבות בשומרון. הוא חייך וראיתי שהיה לו חיוך של סיפוק".
"אני שמח שלמרות כל הנזקים שהוא עשה, משמיים יש מי שמנהל את העולם ולמרות הסכמי אוסלו צמחנו ממאתיים אלף לארבע מאות וחמישים אלף מתיישבים ביו"ש. הוא בעצמו כבר הבין לאט לאט שהמזרח התיכון החדש כבר לא כל כך חדש כמו שהוא קיווה. הוא ראה היטב מה קורה מסביבנו", העיר קצובר בסיום.