פרקליטות מחוז ת"א הגישה בצהריים (חמישי) כתב אישום לבימ"ש השלום בעיר נגד שורה של נאשמים שהיו מעורבים בהפקת יריד המדע בכיכר רבין בעיר בחודש מרץ 2014.
הנאשמים, שרונה קלדרון (46), סמדר אור (53), אלונה אייזנברג נמויטין (46), רן סופר (63), שמעון לוינזון (59), גלעד באיו (43) וסולומון טקסיר (67) מואשמים בשורה של מעשי פזיזות ורשלנות וחבלה ברשלנות.
על פי כתב האישום, במסגרת אירועי יום המדע, הנערכים מדי שנה ביוזמת משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, התקיים בכיכר רבין בתל אביב, יריד "יום המדע הישראלי" אשר הופק על ידי רשת "אורט ישראל".
בין המיצגים ביריד היה גם פרויקט של אוהל "מעבדת רחוב", אשר רשת "אורט" הייתה אמונה על הקמתו והפעלתו באמצעות פרויקט "מד"צים לפיסיקה" - תלמידי תיכון הלומדים פיזיקה ברמה מוגברת ומוכשרים להדריך חוגי פיזיקה לתלמידי חטיבות הביניים, וכן להדגים ניסויי מדע במסגרת אירועים המוניים לקהל הרחב.
במסגרת יריד יום המדע, כללו הנאשמים ניסוי הכרוך בשימוש בכוהל, שהינו חומר דליק ומכונה "ניסוי הסירה": בניית סירת קיטור ובחינת אנרגית התנועה. נהלי משרד החינוך קובעים במפורש כי ניסוי זה אמור להיערך במעבדת בית ספר בלבד.
מתוקף תפקידיהם, היו קלדרון, אור, אייזנברג נמויטין, סופר ולוינזון, אמורים להיות מודעים לנהלי המשרד והנחיותיו, ולכל הפחות האדם הסביר בתפקידם יכול וצריך היה להיות מודע לנהלים והנחיות אלו. באפריל 2013, כשנה לפני קיומו של יריד המדע בכיכר רבין, עתיד היה הניסוי להתבצע ביריד מדע שנערך בניו יורק על ידי רשת אורט. נוכח הסיכון הטמון בניסוי, החליטו אור וסופר שלא לכלול אותו במסגרת הניסויים המוצגים.
ביום האירוע אחר הצהריים, הגיעו ב"ב ושני ילדיה, בני 8 ו-9, יחד עם ה"ה ובנה, בן 9, ליריד המדע בכיכר רבין. בשלב מסוים, נכנסו החמישה לאוהל. אותה עת, הדגים א"א, מד"צ בן 17, את ניסוי סירת הקיטור. שלושת הילדים התקרבו לצפות בניסוי ונעמדו בסמוך מאוד לשולחן עליו ערך א"א את הניסוי, זאת מאחר שלא נשמרה הפרדה ומרחק סביר בין עורך הניסוי לבין הצופים, ולא ננקט כל אמצעי בטיחות אחר שהיה בו כדי למנוע את הסכנה.
במהלך הדגמת הניסוי, שפך א"א כמות גדולה של כוהל על פיסת צמר גפן, מעל דגם הסירה. כתוצאה מכך, הכוהל ניצת ופרצה אש אשר אחזה בשלושת הילדים. אימהות הילדים נאלצו לכבות את האש שאחזה בילדיהן, עד שהגיע אמבולנס למקום, ופינה אותם לבית החולים "איכילוב". כתוצאה מהתאונה, נגרמו לשלושת הילדים כוויות וחבלות, והם נזקקו לטיפול רפואי ולאשפוז.
בכתב האישום נטען כי הדליקה ופציעתם הקשה של הילדים נגרמו כתוצאה ממעשיהם ומחדליהם של הנאשמים, אשר חרף תפקידיהם, פעלו ברשלנות ולא נקטו באמצעי זהירות המתחייבים מפני סכנה מסתברת הכרוכה בשימוש בחומר דליק, וזאת באופן שיש בו כדי לסכן חיי אדם או לגרום לו חבלה.