מאחורי הסלוגן "מצטיינים, לא פוחדים מאתגרים?" עומדת הפקולטה היוקרתית להנדסה באוניברסיטת בר אילן, שההרשמה אליה לסמסטר האביב נמצאת בעיצומה.
בחוד החנית של הלימודים האקדמיים הטכנולוגיים בפקולטה ניצבים לימודי הנדסת חשמל והנדסת מחשבים. הפקולטה מכשירה מהנדסים ומדענים בעלי ידע רחב ועדכני, והם משתלבים בהצלחה בתעשיות הטכנולוגיות המתקדמות ובאקדמיה.
הלימודים בפקולטה מכשירים את הסטודנטים לעולם המחר ומקנים להם כרטיס כניסה למקומות העבודה הטובים ביותר ומה שלא פחות חשוב - בדרגות שכר מהגבוהות במשק.
הנתונים מעידים על ההצלחה
עשרה דוקטורנטים השלימו את לימודיהם בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן ויצאו לפוסט דוקטורט בחוץ לארץ, ובוגרי פקולטה רבים הקימו חברות סטארטאפ משלהם. הנתונים האלה נראו לנו מסקרנים מספיק כדי לזרז אותנו לצאת ולהכיר לעומק את הפקולטה.
מעבר לשאיפה הבלתי מתפשרת למצוינות, מה שמייחד את הפקולטה להנדסה הוא היחס האישי שזוכה לו כל סטודנט. כך מספרים לנו בפקולטה, "היחס האישי שכל סטודנט מקבל פה מתבטא כעזרה במקרה שסטודנט נתקל בקשיים, וגם בטפיחה על השכם במקרה של הצלחה".
הפקולטה שומרת על קשר עם הסטודנטים גם לאחר סיום לימודיהם ומלווה אותם מעבר לתקופת הלימודים. הסטודנטים מקבלים סיוע אישי גם בהקשרים שאינם לימודיים, כגון עזרה והכוונה במציאת עבודה.
אוניברסיטת בר-אילן נוסדה בשנת 1955 והוקמה כדי לקדם את המדע היהודי והמדעים הכלליים, תוך שילוב של ערכים חברתיים ויהודיים במערכת האקדמית. כך באוניברסיטה וכך גם בפקולטה להנדסה. בתוקף גישה זו, הסטודנטים בפקולטה מגבשים הווי חברתי ייחודי, יוזמים פעילויות חברתיות שונות ויוצרים חוויית לימודים שאינה כוללת רק ספרים ובחינות.
להווי החברתי המיוחד מתווספת רמת לימודים אקדמית גבוהה ואף תובענית במידה רבה, מה שאיננו פוגם בביקוש הרב של צעירים וצעירות ללימודים בפקולטה. סגל ההוראה מורכב מחוקרים בעלי שם בינלאומי, המשלבים את המחקר האקדמי עם ההוראה. ביניהם יש לא מעט חוקרים צעירים העוסקים בתחומים חדשים ומבוקשים ברמה הבינלאומית". פקולטות ותיקות נוטות לעסוק בתחומי מחקר שהיו רלוונטיים לפני 20 שנה, כשהחוקרים שלהן החלו את עבודות המחקר", אומרים בבר אילן. "גילם של החוקרים, התשתיות החדשות והאינטראקציה החיובית מאוד בין אנשי הסגל, מפרים ומעודדים יצירתיות מחקרית ושאפתנות".
שיתופי פעולה חובקי עולם
כאמור, עם סגל הפקולטה להנדסה נמנים מספר אנשי סגל בעלי שם בינלאומי המקיימים מחקרים משותפים עם עמיתים באוניברסיטאות החשובות בעולם. בפקולטה מציינים בגאווה מובנת כי ציטוטים של עבודות רבות הנעשות בפקולטה ומתפרסמים, מעוררים עניין מדעי בתוצרים המחקריים שמיוצרים כאן.
לפקולטה גם שיתופי פעולה עם מספר רב של מעבדות, באירופה ובארה"ב. "יש שיתוף פעולה ומחקרים משותפים עם מדינות רבות, בהן סין ומדינות טכנולוגיות במזרח הרחוק כמו טייואן. יש גם שיתופי הפעולה הנדסיים עם מספר רב של תעשיות – החל בסטארט-אפים קטנים וגם עם תעשיות ענק כדוגמת טבע, רפאל ואל אופ". שיתופי הפעולה מתבטאים בעיקר בפרויקטים של מחקרים משותפים עם האיחוד האירופאי ועם גרמניה ואיטליה במסגרת "קולות דו לאומיים" בתמיכת משרד המדע ומשרד הכלכלה.
תוכניות הלימודים בפקולטה להנדסה כוללת תואר ראשון בהנדסת חשמל ובהנדסת מחשבים, תואר ראשון מורחב בהנדסת חשמל, משולב בפיסיקה כמקצוע ראשי, תואר ראשון מורחב בהנדסת חשמל, משולב במתמטיקה כמקצוע ראשי ותואר ראשון מורחב בהנדסת חשמל, משולב במוסיקה (!) כמקצוע ראשי.
יום הפתוח למתעניינים בלימודים בפקולטה יתקיים ביום חמישי, 15 דצמבר (ט"ו בכסליו), בשעות 16:00-20:00 (בניין 1102). ניתן להירשם כאן